Intressanta länkar, vecka 19

 • Kaleidoskop gör en Unni Drougge, Rollspel.nu
  Jag, i egenskap av inblandad i Kaleidoskop, blir intervjuad av Rollspel.nu angående vår användning av The Pirate Bay.
 • Var tredje skola utan skolbibliotek, SvD
  Det här är hemskt för läsningen, för skolbarnen och för skolornas image. Även om bokinköpen ökat bland vuxna (vilket jag antar) så är knappast skolbarn en köpstark grupp som vill lägga sina pengar på böcker.
 • Banksys konstverk målades över, DN.se
  Avdelning: Så kan det gå när det är dåligt med konstkunskaperna (igen).
 • Åttionionde, Krysantemum
  Min syster ska ställa ut sina fotografier på Norrköpings Stadsmuseum. Bara att besöka.
 • Förlag hoppas på Spotify för böcker, DN.se
  Det vore riktigt ballt med något liknande. Jag är visserligen ingen flitig ljudbokslyssnare, men kanske skulle det bli mer aktuellt om en liknande tjänst fanns. Kanske.
 • Skavlan tillbaka i höst, SvD
  Den trevliga pratshowen Skavlan är tillbaka i höst och den här gången blir det en svensknorsk samproduktion. Roligt!
 • Mystisk lek testar gränser, SvD
  Interactig arts, som artikeln handlar om, verkar oändligt häftigt. Det handlar om en rundvandring mellan fakta och fiktion i Stockholm. Hur coolt som helst.
 • Anna Odell spelade sig själv, DN.se
  Nu har det avslöjats vad målet med vinterns konstprojekt handlade om. Anna Odell spelade sig själv, fast 13 år senare, för att visa upp det slutna rum med egna regler som S:t Görans sjukhus verkar vara.
 • Luuk och Lindström tar över på spåret, DN.se
  Kan bli hur bra som helst om de inte svävar ut i interna dumheter.
 • Många korta jobb för kulturarbetare, DN.se
  Då vet jag vad jag har att vänta.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

 1. Apropå Anna Odell, så tycker jag att hon faktiskt ger en ganska bra förklaring till sitt beteende i intervjun. När hennes agerande inte längre är lösryckt, utan en del av en större plan, verkar det det inte lika konstigt.

  1. Jag håller med och det är ju egentligen det jag sagt hela tiden. Man kan inte avgöra allting utan att se helheten, men det har varit hopplöst bortglömt i den debatt som varit. För min del känns det som en bra anledning och dessutom ett gott syfte.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!