Kaleidoskopisk syn på rollspelsmakande

Eftersom jag är insyltad i det tänkte jag göra reklam för det jag med. Saxat från Kaleidoskop.se:

Idag har vi äran att inviga den här sidan med några väl valda ord. I första hand ämnar vi stilla eventuell nyfikenhet kring Kaleidoskop genom att förklara bakgrund, syfte och mål med såväl hemsidan som initiativet i allmänhet. Samma information återfinns under ”Om kaleidoskop”, tillsammans med mer information om upphovsmännen.

Kaleidoskop är ett varumärke under vilket grupp rollspelsutvecklare bosatta i Linköping har samlats. Syftet är att presentera oss själva och våra projekt, vare sig de är gemensamma eller inte. Kaleidoskop bildades i första hand för att underlätta publicering och marknadsföring. Gruppens medlemmar har under flera års tid träffats regelbundet för att spela och diskutera rollspel, och därför kändes det naturligt att vi också tillsammans skapade Kaleidoskop.

Namnet Kaleidoskop har vi valt av flera skäl. Till att börja med är tanken att vårt skapande kan betraktas som om man kikade i ett kalejdoskop. Våra projekt är brokiga, färgstarka och… ja, kalejdoskopiska. Dessutom ger namnet upphov till en snygg logga och ordet i sig är också tjusigt, speciellt med den gammalmodiga stavning vi valt att använda.

Kaleidoskop.se är en portal, vilket innebär att spelen ofta har egna hemsidor snarare än att de finns publicerade här. I menyn till vänster finns länkar både till projekt som är klara och som fortfarande är under utveckling. På framsidan presenteras nyheter som är relevanta antingen för något projekt eller för Kaleidoskop som helhet. Vi har också ett diskussionsforum på Rollspel.nu som ni kan nå genom att klicka här. Vill du av någon anledning kontakta oss, se kontaktsidan.

Avslutningsvis vill vi återigen säga varmt välkomna hit!

Från och med nu kommer mina större rollspelsprojekt att skrivas om där, men jag lovar att säga till er här när något händer. Det finns dessutom en rad andra spännande projekt under Kaleidoskops vingar, till exempel Nyx och Supergänget. Mina projekt, Nostalgi (tillsammans med Snigel), Evig natt och ett par andra grejer kommer även de hamna där framöver.

Recensioner, artiklar och intervjuer kommer fortfarande att hamna här och på Rollspel.nu för er som skulle råka vara intresserade av det.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

4 Comments

  1. Lysande! Jag håller med om att det verkar naturligt att ni som pratar spel offline också kan göra det gemensamt på nätet. Jag hoppas att ett samlat varumärke kan motivera er att nå målen ni har med era spel.

    Så vad har ni för mål? När Tobias berättade om Nostalgi lät det väldigt skoj. Siktar du på att sälja det som PDF/bok eller kommer det att finnas tillgängligt gratis?

    – Jonas

  2. Målet med Nostalgi är, utan att säga för mycket (Snigel och jag har inte satt ut något konkret mål annat än att bli klara), är att få det så pass färdigt att det går att trycka och sälja via Lulu för en inte så stor slant. Spelet kommer inte bli särskilt långt vilket gör att det är tveksamt om det är värt det, men ett försök ska definitivt göras. Beroende på hur tryckande och säljande utfaller kan det tänka sig att spelet släpps gratis också.

  3. Låter bra. Om ni vill kan ni ju köra Shadow of Yesterdays och FATEs modell och sälja en layoutad version som PDF/bok, men lägga ut den rena texten gratis på nätet.

    – Jonas

  4. Det är inte alls omöjligt. Nostalgi i tryckt form skulle i så fall innehålla fulla spelet medan gratistexten bara skulle innehålla reglerna. Det är inte så dumt alls.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!