Nostalgi, Haragada och framtiden

De två senaste rollspelsprojekten jag varit inblandad i är Kaleidoskops Nostalgi och Haragada. Nostalgi har jag gjort helt tillsammans med Snigel. Haragada har vi gemensamt skapat inom Kaleidoskop. De finns att köpa här: Kaleidoskops köpsida.

I Nostalgi får du som pensionerad äventyrare återberätta forna tiders äventyr, men sanningen är kanske inte tillräcklig för att imponera på lyssnarna… Det är då man skryter så mycket man kan. Nostalgi är ett litet berättarspel där förmåga att fängsla är viktigare än sanningen. Vem minns den bästa sagan? Allt du behöver för att spela är sex-sidiga tärningar, några kamrater och lite fantasi.

Välkommen till Haragada – syndernas stad, tjuvarnas stad, utkastad i den oändliga öknen där karavanlederna möts. På stadens bakgator och basarer kan allt köpas för pengar; i dess mitt vilar den evigt blodtörstande gladiatorarenan. Styrd av en vandöd och oberäknelig häxmästare är staden ständigt hotad av makthungriga slavhandlare, intrigerande stjärnskådare, kringstrykande mördare och invaderande nomadstammar; staden sjuder av upprorsstämning och förräderi. Den här boken är ett komplett rollspel: den innehåller en beskrivning av staden med omgivningar, tillsammans med ett regelsystem för att skapa mörka och stämningsfulla berättelser, fulla av skarpa klingor, dunkla gränder och mäktig trolldom.

Så vad ligger då i framtiden? Jag vet inte riktigt, men förmodligen blir det en av tre saker: 1. Svarta kråkor och fanor, ett spel där man genom retorikens regler påverkar folket under ett hopplöst krig; 2. Evig natt, ett postapokalyptiskt ganska traditionellt spel som eventuellt kommer ha Nyx som regelsystem; 3. Ett traditionellt fantasyspel med tydliga speliga och taktiska moment. Vilket tycker du känns mest intressant?

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

3 Comments

  1. Jag är ju som bekant dödssåld på Fogges koncept angående evig natt, för jag antar att det är det du syftar på? Jag har dålig koll. Om du inte skriver spelet kommer nog jag att göra det, men jag tror inte spelen blir vidare lika. :)

    Annars tycker jag att kråkspelet verkar mycket coolare än det andra. Fast det säger inte så mycket, för jag tycker att alla tre idéer är coola och alla är något jag kan tänka mig att spela.

  2. Jovisst är det samma. Jag har ju skrivit lite på det, och har många idéer även om jag gärna lyssnar på dina ifall jag skulle prioritera det.

    Svarta kråkor och fanor har potential att bli bra, men å andra sidan är det inte små nischade spel Kaleidoskop behöver just nu. Om jag klurar ut några bra regler till det kommer det förmodligen gå både snabbt och lätt att göra.

  3. Äh, skriv vad du vill. Skitsamma om det blir lite nischat. Nostalgi är väl ändå rätt tillgängligt och öppet och vi har ju även Terone och en ny version av Millennium på gång.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!