Idag släpps Amberville

Idag släpps Amberville som jag recenserade 29 augusti. Då visste jag inte att Yasylum var en av drygt hundra bloggar som utvalts att recensera den, inte heller visste jag att det var en speciell strategi i marknadsföringssyfte. Jag var mest rätt glad att någon brydde sig om Yasylum (det är jag fortfarande). 13 september släpptes ett pressmeddelande om boken och marknadsföringen där Zebra Sthlm Communication, som stått för arbetet, berättar mer om deras sätt att gå till väga. Det roliga med pressmeddelandet är att jag visst är med där med. Det kom visserligen inte som någon överraskning eftersom jag fick ett mail med fråga om det var okej att knycka ett citat, men då var jag mer reserverad i min glädje i och med att jag trodde att det skulle vara drygt hundra citat. Det var fyra och Yasylum fick lite mer ”unik” uppmärksamhet. Jätteroligt!

Jag tycker fortfarande att boken är väl värd ett inköp och jag hoppas verkligen att bloggandet gett önskat resultat för den.

Nedan följer pressmeddelandet i sin helhet:

Amberville Sveriges mest ombloggade bok

Pseudonymen Tim Davys debutroman Amberville utkommer den 2 oktober på Albert Bonniers Förlag. Men redan nu, drygt tre veckor innan utgivningen, är Amberville den mest omdiskuterade boken bland bokbloggarna enligt mätverktyget knuff.se/boecker. Drygt 100 av Sveriges största litteraturbloggar har fått ta emot oredigerade förhandsexemplar av boken. Som en del i boklanseringen har samtliga bloggare i efterhand även fått merchandise i form av tändare och disktrasor med tryckta citat från Amberville.

Huvudtemat i Amberville är mänsklig ondska. Ett ämne som Tim Davys anser är tabubelagt och vi bör prata mer öppet om för att kunna hantera. Romanen utspelar sig i den undre världen i en fiktiv stad där samtliga karaktärer är mjukdjur. Ett flertal bloggar har refererat till den som ”en skruvad filosofisk gangsterhistoria”. De kommande tre fristående delarna handlar om godhet, frihet och öde.

Som ett vidare led i boklanseringen har Thorsten Flinck läst in ett kapitel av Amberville. På Bok & Bibliotek-mässan 27 – 30 september på Svenska Mässan i Göteborg kommer Amberville att finnas representerad med en rad olika aktiviteter i Albert Bonniers Förlags monter.

Röster om Amberville:

”Få böcker är så omskrivna just nu som Amberville” Bokidioten.com

”Amberville får mig ibland att tänka på en Disneyfilm, om Disney hade varit europeisk och gått på speed” Myspace.com/johmick

”Vore jag er skulle jag hänga på låset för boken är på alla sätt en riktig pärla. Full av inviter att tänka till och oerhört välskriven blir Amberville något utöver det vanliga” Yasylum.theyard.org

”Den dagen jag läser en gangsterhistoria om mjukdjur och tycker den är läsvärd, har någon sannolikt skrivit en bra bok. Och det har någon, i det här fallet pseudonymen Tim Davys” Spectatia.blogspot.com

För ytterligare information, pressbilder och intervjuförfrågan vänligen kontakta:

Victoria Aghester, pressansvarig
Zebra Sthlm Communication

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

4 Comments

  1. En får tacka. Jag vet inte om det kommer ge något eller var det kommer publiceras, men lite ballt är det ändå och jag hoppas det gör att några fler hittar hit.

  2. Hittade hit då jag googlade för att se hur det där pressmeddelandet slutligen kom att se ut.

    Roligt att hitta någon som, precis som jag, verkligen gillade Amberville. :-)

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!