…Och så kom Polly

Originaltitel: Along Came Polly
Regissör: John Hamburg
Manus: John Hamburg
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2004
Längd: 90 minuter

Riskanalytikern Reuben Feffer (Ben Stiller) tar med sin nyblivna hustru Lisa (Debra Messing) till en smekmånad på en exotisk ö. Där bedrar Lisa Reuben med en dykinstruktör (Hank Azaria). Reuben åker hem och träffar där en gammal vän från skolan, Polly Prince (Jennifer Aniston) och de börjar dejta.

Historien är efter kärlekskomedistandard 1A. Jag har visserligen ingen princip emot det utan tycker mest att det börjar bli lite tjatigt. Det som gör att det inte blir tjatigt till leda är att …Och så kom Polly faktiskt är rätt rolig. Jag kanske inte satt trollbunden, men den är inte direkt så att man vill stänga av.

Hank Azaria är verkligen asbra. Philip Seymour Hoffman likaså. Den senare är en oerhört kompetent skådespelare med en bred arsenal. De två väger nästan upp de övriga skådespelarnas om än inte misslyckade så i alla fall dugliga framföranden.

…Och så kom Polly får godkänt och jag kan nog rekommendera den som en och en halv timmes underhållnings. Det är inget mästerverk och det finns mycket bättre komedier, men som slötittarfilm fungerar den bra.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!