Jag är trött på recensioner!

Jag är trött på recensioner! Jag kan nästan sätta pengar på att ni också är det. Jag har uppdaterat Yasylum hundra dagar i rad. En helt fenomenal streak med tanke på att jag inte bara bloggar om vad jag har för strumpor på mig utan faktiskt försöker att skriva något mer eller mindre vettigt. Detta har förstås resulterat i att det mesta är recensioner, närmare bestämt 83 av de 109 inläggen som publicerats de senaste hundra dagarna har varit recensioner. Det är hemskt mycket. Eller kanske bara hemskt.

Nu är min kö av artiklar tom och jag har inget nytt att skriva. Var ska jag gå nu? I ett tidigare inlägg skrev jag om att blogga personligt och det blev även en punkt på min 101-lista, men jag har ännu inte vant mig vid tanken. Jag läste ett inlägg på bloggen dunka dunka som fick mig att börja fundera. Jag vill skriva fler inlägg om vad jag gör (men då måste jag ju göra balla saker), jag vill skriva fler inlägg med tips (men då måste jag ju ha något att tipsa om). Jag vill kunna strunta i Yasylum för att kunna skriva om när jag kommer tillbaka. Jag har inbillat mig att jag har Yasylum för min egen skull (och att postandet har ett egenvärde), men jag har på senare tid kommit på mig med att glädjas för varje ny läsare som uppskattar det jag gör. Kanske driver jag Yasylum för er skull ändå? Det känns okej det med, kanske till och med bättre.

Så för att kunna välja väg i det här vägskälet behöver jag er hjälp. Vad vill ni läsa om på Yasylum? Det verkar onödigt att lägga energi på något ingen vill läsa (även om jag lär skriva recensioner när jag ser och läser saker, men inte sträva efter att se saker för att skriva recensioner). Skriv gärna en kommentar med vad just du skulle vilja läsa mer av. Tänk gärna utanför Yasylums nuvarande ramar och utanför lådan, men det är troligare att jag gör som ni ber om, om det handlar om något jag är intresserad av. Jag har bara slut på idéer, för tillfället.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

5 Comments

 1. Att publicera kvalitetsinlägg hundra dagar i rad är en fantastisk bedrift Martin!

  Jag gillar dina recensioner, men jag känner igen mig i situationen; det kan bli lite väl mycket och när man sätter sig ner i soffan för att njuta av en bok eller film och instinktivt analyserar varenda del för att senare kunna recensera den så har det gått för långt.

  Att blanda olika inlägg (både typ och ämnesmässigt) är i mitt tycke att föredra. Själv försöker jag skapa en blandning av olika inlägg på min blogg med några gemensamma teman (livet som juriststudent, film, tv, och teknik) och jag tror det uppskattas av de som besöker sidan också.

  Skriv om det som intresserar dig och även om du skriver om rollspel eller film så behöver det ju inte vara i recensionsform. Och även om det är svårt (jag tycker det också!) skriv gärna mer personliga inlägg. Det kan vara personligt, utan att vara privat. Och det behöver ju inte vara de mest fantastiska händelserna. Den minsta gemensamma nämnaren vi alla har är ju livet, så vi kan nog relatera.

  Lycka till!

 2. TJO!
  jag diggar dina rescensioner som fan, mest för att vi ofta gillar samma saker. så jag tar dom mer som personliga tips istället för rescensioner

  det är nog lite så jag har sett yasylum, som en presentationssida för intressant kultur. jag menar, tack vare dig har jag börjat läsa!

  vet inte vad du skulle skriva om annars, jag om någon är kass på att vara kreativ, så om jag kommer på några balla idéer så behåller jag dom nog för mig själv :P

  synd att du inte kunde hänga med ut nu i helgen, då hade du kunnat lägga pussel här på yasylum och försökt få ihop vad som hände. ja jag snackar minnesluckor, det måste vara perfekt att blogga om, den idén var dålig nog att dela med sig av :)

 3. Johan: Tack, jag vet, jag är rätt nöjd så länge jag inte funderar på tiden jag lagt ned på att göra det. ;)

  Jag har hamnat i en tankebana då jag bara ser filmer jag inte recenserat. Det är rätt illa, men det kommer väl av att jag har så pass bra diciplin på att recensera allting jag ser.

  Jag gillar blandningen du har på din blogg och det är väl en sådan blandning jag ska försöka eftersträva, även om jag har svårare att komma med allmänna inlägg, oavsett ämne. Det blir lätt reflektioner över nyheter eller uppdateringar om vad jag sysslar med. Jag har lite idéer på artiklar av mer seriös natur så jag får försöka beta av dem.

  Svante: Uteslutet.

  Ante: Vad glad jag blir! :) Meningen med recensionerna är ju inte att de ska vara allmängiltiga och stämma överens med allas smak, det vore ju en omöjlighet. I och med att jag är ensam om att recensera hoppas jag att det är lättare att värdera de omdömen jag kommer med.

 4. Är för en blandning av texter, kanske en del mer allmänna kombinerat med recensioner. Tyckte det var roligt att se en bokrecension också (Gregorius) eftersom jag är mer av en bokläsare än en filmtittare.

  Den där debatten med Muslimska friskolan har jag inte fått något vidare grepp om och det hela verkar lite konstigt. Men du kan ju i alla fall glädja dig över det faktum att du t.o.m. uppmärksammas i bloggar som inte har något med film att göra – och att du verkar ha många besökare. En bekräftelse.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!