Var är betygen?

Jag har beslutat mig för att prova att recensera utan sifferbetyg. Back to basics, skulle man kanske kunna kalla det, för i Yasylums barndom var det inga betyg i recensionerna vilket jag tyckte var rätt trevligt då, men av någon anledning ändrade mig om. Nu är jag tillbaka där igen, och tänker se vad de kan tänkas ge.

Anledningen? Egentligen handlar det om att betygen mycket sällan kan spegla alla aspekter av ett verk och eftersom betygen likt recensionerna är mycket personliga känns det lite snett att jag ska forcera fram ett betyg bara för att det förväntas. Istället tänker jag mina ord illustrera mina åsikter till fullo. Det här är bra, det här är dåligt. Ni vet. De flesta morgontidningarna har klarat sig fint utan betyg på böcker, så jag ser ingen anledning till varför det skulle vara annorlunda med mig och Yasylum.

Däremot kommer jag fortfarande att ha kvar min Rekommenderat-kategori. Däri sorteras allt som jag varmt och helhjärtat rekommenderar, vilket tidigare var allt med betyg 4,5 (när det fortfarande användes) och 5. Väldigt bra grejer med andra ord.

Jag hoppas förändringen är till det bättre, men jag är inte den som inte kan ändra mig så låt mig höra vad ni tycker allt eftersom.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!