Football Manager 2007

Tillverkare: Sports Interactive
Utgivare: SEGA
Plattform: PC
År: 2006

Football Manager 2007 är det första renodlade sportmanagement spelet jag provat, och nog var det intressantare än väntat…

I Football Manager 2007 tar man rollen som en manager för ett valfritt fotbollslag. Och det är verkligen valfritt för i spelet finns det ligalag från alla länder i en enorm databas av information om spelare, tränare, scouter och gud vet vad. När man väl valt sitt lag så är möjligheterna i det närmaste oändliga. Man får bestämma allt inom laget, vilka som ska spela, vilka som ska träna vad, vem som ska scouta vilket område och så vidare, och så vidare. Detaljpillet är intressant.

Det dåliga med spelet är gränssnittet. Det är så vansinnigt ointuivtivt att det tog en timme för mig att komma igång med spelet. Det är svårt att hitta rätt och klickar man på ställen hamnar man på sidor man inte alls vill till. Allting känns väldigt konstigt.

Trots det har jag spenderat väldigt mycket tid med spelet. Jag har sagt ”bara en match till” och jag har styrt Chelsea till vinster i FA Cupen, Premier League och Champions League och jag har pratat med pressen om det. Det är roligt att spelet har ett system för pressen där man själv kan kommentera andra spelare, andra coacher, andra lag, rykten om övergångar och allt möjligt liknande. Och spelarna reagerar på olika sätt efter om de tycker att man gör ett bra jobb. Det ger lite extra krydda.

Football Manager 2007 är trots alla brister ett spel jag kan rekommendera om man har tid att spendera på det och gillar att detaljpilla. Fotbollsintresset är nog egentligen sekundärt, det är managementdelen som är viktig och det kunde ha handla om nästan vilket ämne som helst.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

5 Comments

  1. Neee fyyyy! FM korrupterar folk och ar sa himla trakigt. Och det sager jag inte for att jag inte e sa passionerad fotbollsfantast,jag alskar ju strategispel men det har det e ju sa enformigt skapat och bara blubb… Bort med FM!

  2. Det är ett spel som kommer äga din själ. Det konsumerar och förgör ens fria vilja inom några få ögonblick efter att man startat det för första gången.

    Men det är så oerhört bra så man stretar inte emot :).

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!