Blizzards nya spel: Starcraft 2

Blizzard Entertainment berättade för en tid sedan att deras nästa spel ska visas upp för första gången den 19/5. Sedan en vecka tillbaka har Blizzards sidor bytts ut mot ”splashscreens” med deras tidigare spel och dess taglines, allt för att reta deras fans och öka hypen kan man tänka. Med tanke på vilket spel det blev så kan man undra om hypen verkligen kan bli större än vad den är?

Det är inte utan att jag är lite besviken men ändå, det nya spelet är Starcraft 2, uppföljaren till Blizzards superspel från 1998. Visst, Starcraft är ett coolt spel men Diablo ligger mig varmare om hjärtat, därför hade det varit hur bra som helst med en uppföljare till det. Men jag är inte bitter. Faktiskt!

Tråkigt (och roligt) i sammanhanget är att spelet inte ser ut att vara det minst grafikkrävande spelet som gjorts så min dator gråter och gnyr när jag tittar på de screenshots (som finns på IGN’s media arkiv). Det ser riktigt riktigt vackert ut och de som spelat föregångaren känner definitivt igen sig. Ju mer jag ser bilderna, desto mer sugen blir jag på att spela spelet. Jag måste… Jag måste hålla mig borta… En liten stund till… Gnnn…

Det känns tryggt att det är Blizzard som gör spelet ändå, för Blizzard är i allra högsta grad kompetenta. De är duktiga och de supportar spelet långt efter att det har släppts. De är noga med balansen mellan fraktionerna för att det ska fungera med deras Battle.net och ja, det är trots allt Starcraft. Jag blir mer och mer övertygad om att spelet kommer bli riktigt trevligt.

Något releasedatum är ännu inte satt.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

8 Comments

 1. Skärmdumparna fick mig att bli eld och lågor. Så mycket faktiskt att jag kommer leta upp starcraft och installera det igen. Här ska Zergrushas så det står härliga till!

 2. COOL COOL COOL!
  fan jag hade ingen aning om starcraft 2
  fan vad skönt att det kommer, starcraft ghost var så långt ifrån vad man igentligen ville ha.

 3. ÅÅÅÅÅHHH!!! Jag blir helt till mig :D

  Det känns tryggt att det är sommarlov snart, annars vettefasen hur lidande ekonomi, betyg och familj skulle bli. Å andra sidan… Det hade nog inte blivit någon större skillnad ;)

 4. Underbar länk, Pålsson. :D

  Tyvärr är inget datum för spelet satt. Det kan vara om en månad eller om två år. Svårt att säga. :(

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!