Omstrukturering på Yasylum?

Jag har upptäckt själv och blivit uppmärskammad på att Yasylum, som sidan fungerar idag, har en rad stora brister, framförallt vad det gäller hur lätt det är att hitta artiklar både genom sökningar och i arkiven, och jag överväger vissa stora förändringar på den punkten. Exakt hur de kommer te sig är inte spikat än, men inspirerad av Snigel har jag en del idéer som jag kan genomföra utan några större problem. Bland annat dessa:

  • En separatat sida som visar alla (eller åtminstone många) kommentarer på en gång.
  • Omgjorda kategorisidor vilka dels har en inledande text som beskriver kategorin och dess innehåll samt en lista med titlarna på de inlägg som finns i kategorin.
  • Flytta sökrutan så att den hamnar i sidomenyn eller så, så att den faktiskt går att hitta och använda.
  • ”Utvikbara” menyalternativ så att istället för en full rullista med alla kategorier trycker man på menyn så trillar alla ut.
  • Utnyttja sidfoten bättre och dra ner antalet inlägg på framsidan.
  • Snygga upp bland de ”statiska” sidorna.

Det här är ändringar jag med allra största sannolikhet ska göra och som, om jag förstått det lätt, inte ska vara jättesvåra att åstadkomma. Förutom sökrutan bidrar de dock inte jättemycket till att man hittar lättare, därför överväger jag att antingen bara snäva upp kategorierna lite så att de blir färre och bredare och använda etiketter för att definiera innehållet ytterligare, eller så funderar jag på att ta steget fullt ut och göra så att kategorin beskriver vilken typ av inlägg det är (recension, novell, blogg, artikel, notis, länk och så vidare) och etiketterna helt visar innehållet (allt från film, litteratur och humor till thriller och komedi vidare till specifika namn, företag eller företeelser). Problemet med det senare är att jag inte är riktigt säker på att det skulle bli enklare att hitta.

Oavsett vad jag gör kommer jag nog att försöka gå igenom alla artiklar och snygga till länkar och ordna etiketter så att det mellan inläggen blir lättare och snyggare att hitta. När det här blir av vet jag dock inte av den enkla anledningen att jag funderar på att flytta min blogg till martin.ackerfors.se eftersom jag mer eller mindre slutat kalla sidan för Yasylum och snarare använder den för att stärka(?) mitt eget namn. Jag måste bestämma mig för om jag ska göra det innan jag går igenom artiklarna, för senast jag exporterade och importerade i wordpress förlorade alla inlägg sitt id-nummer vilket gjorde alla länkar trasiga. Jag vill ogärna gå igenom alla inlägg två gånger.

Har ni några synpunkter, idéer eller bara allmänt vill stötta mig så är det bara att säga till. Hjälp mottages också tacksamt.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

  1. Yay! Du har flyttat sökrutan! Det var det viktigaste (och kanske enklaste) ändringen som behövdes på din sida, tycker jag. Hojta om det är något annars, jag kommer nog ihåg hur jag gjorde det mesta och vi har ju samma system i grunden.

    Mysig sidfot också. Där kan man ju trycka in en hel del (vilket jag inte alls har tänkt på) utan att det egentligen stör sidans design.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!