Superhjältarna

Originaltitel: The Incredibles
Regissör: Brad Bird
Manus: Brad Bird
Språk: Engelska
År: 2004

Superhjältarna (The Incredibles) är den senaste i raden animerade filmer från Disney och Pixar. Den här gången utspelar det sig i en tid där superhjältarna tvingats bort från gatorna.

Mr Incredible är en superhjälte som, efter ett antal olyckor, tvingats bort från gatan för att leva ett ”normalt” liv som en ”riktig” familj. Hans fru och två av barnen har också superkrafter, något som ställer till många problem när de ska smälta in.
En dag får dock Mr Incredible ett erbjudande som han, i sin strävan efter att få leva ut sina krafter, inte kan motstå.

Jag tycker definitivt att Superhjältarna är en av de bättre filmerna Pixar klämt ur sig den senaste tiden. Animationerna är snygga (som vanligt) och ger en underbar superhjältekänsla över hela filmen. Röstskådespelarna har de prickat in med stor precision och de lyckades väl. Speciellt Craig T Nelson som Mr Incredible och Samuel L Jackson som Frozone.

Pixar är duktiga på att få till en humor som passar hela familjen. De varvar barnhumor med renodlad vuxenhumor som gör att föräldrar kan följa med sina barn och se filmen utan huvudvärk. Det är alltid ett plus när man gör barnfilm.

Superhjältarna är värd varenda krona det kostar. Det är en underbar film som bör passa de flesta.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52 (eller köp en bok från bokönskelistan åt mig). Tack! <3

Relaterat

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!