Råttatouille

Originaltitel: Ratatouille
Regissör: Brad Bird och Jan Pinkava
Manus: Brad Bird, Jim Capobianco, Emily Cook, Kathy Greenberg och Jan Pinkava
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2007
Längd: 110 minuter

Råttan Remy (Patton Oswalt) på franska landsbygden har under sina räder till en gammal tants hus sett Chef Gusteaus (Brad Garrett) matlagningsprogram vars motto är ”Anyone can cook”. Han har dessutom lärt sig att laga underbara rätter. När Remy av misstag tvingas till Paris hamnar han vid Gusteaus restaurang där en pojke (Lou Romano) vill bli kock, men tyvärr är han värdelös som det. Råttan och pojken slår sig samman och bildar ett oslagbart team. Men en råtta i ett kök ses inte på med blida ögon…

Råttatouille är ännu en i raden animerade barn-/familjefilmer om djur och precis som alla andra filmer i samma stil är det inte mycket som skiljer den från mängden. Historien som berättas är rätt trevlig, typisk myspys med hotbilder. Särskilt rolig är den inte förrän sista tjugo minutrarna och i min mening är det lite för sent.

Problemet med att skriva en recension om Råttatouille är att den inte är dålig heller. Den är välgjord, väldubbad och rätt trevlig, men i övrigt rätt menlös. Det gjorde inte särskilt stora intryck, men var heller inte slöseri med tid. En typisk mittenfilm med liten, liten övervikt åt det positiva.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

  1. Pingback: Ratatouille - Johan Sundkvist

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!