Mr. & Mrs. Smith

Originaltitel: Mr. & Mrs. Smith
Regissör: Doug Liman
Manus: Simon Kinberg
Språk: Engelska
År: 2005

Ett uttråkat par i ett uttråkat äktenskap, som upptäcker att de kanske inte varit riktigt uppriktiga mot varandra, bäddar för en hejdlös actionkomedi.

Paret Smith (Brad Pitt och Angelina Jolie) lever i ett rätt tråkigt äktenskap. Efter fem eller sex år har det mesta blivit slentrian och de bestämmer sig för att gå till en äktenskapsrådgivare.
Mellan besöken upptäcker de att de två inte varit helt uppriktiga mot varandra. De är båda lönnmördare och jobbar för olika firmor och till slut får de uppdragen att döda varandra.

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Jag gillade verkligen den här filmen. Den var annorlunda. Den kändes smart för att vara en actionfilm från Hollywood.

Handlingen bäddar för en rad konstiga och absurt underhållande situationer, där Pitt och Jolie spelar väldigt bra mot varandra. Det är mycket humor mellan slagsmåls- och skjutscenerna och på något sätt känns det som att den konstiga blandningen gör filmen.
För Mr & Mrs Smith är inte likt något annat jag sett. Det skulle kunna vara Bond, fast inte riiiiiktigt.
Dessutom förstör de så mycket roliga saker att bara det får mig lyrisk.

Jupp, det här är en riktigt bra film, som jag kan rekommendera varmt.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!