Aquarius

Tillverkare: Looney Labs
Speltid: 10-30 minuter
Åldersgrupp: 4 och uppåt
Antal spelare: 2-5

Att Looney Labs är ett hippieföretag går knappast att missa när man ser på deras kortspel Aquarius. Fina färger och flummiga bilder som passar utmärkt till spelet där ”den med längst hår börjar”.

Aquarius är ett dominoliknande kortspel för två till fem spelare. Reglerna är oerhört enkla, och därför passar spelet även för barn. Spelet går ut på att med hjälp av spelkorten ska bygga en ”spelplan” med ett fält (eller ja, det blir ju många olika fält) bestående av sju sammanlänkade kort med sitt eget mål. I början av spelet delas ett målkort och tre spelkort ut till varje spelare, därefter fortsätter man enligt regeln ”dra ett och spela ett” precis som i så många andra av Looney Labs kortspel. Målkorten är fem till antalet, alla olika, och är baserade på de fem elementen: jord, luft, eld, vatten och eter. Spelkorten är uppdelade i två kategorier: fältkort, som man bygger ”spelplanen” med, och action-kort, som man kan ändra på spelplanen eller byta mål med någon annan med, för att ta ett par exempel.

Spelet är varierande, snabbt och orättvist, något mormor fick erfara under många av de partier som spelades. Ett parti brukar ta runt 20 minuter och vem som vinner kan ändras på ett kick. Det är däremot inte så slumpbaserat som man kan tro, då mycket handlar om tajming och förmåga att lura sina motspelare.

Vill du prova spelet men inte känner för att lägga de $10 som spelet kostar (70 svenska kronor i dagsläget) så finns det en Java-version av spelet på Looney Labs hemsida.

Några länkar:
Officiella hemsidan
Spelet på BoardGameGeek

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!