The Incredible Hulk

Originaltitel: The Incredible Hulk
Regissör: Louis Leterrier
Manus: Zak Penn
Språk: Engelska, portugisiska och spanska
Land: USA
År: 2008
Längd: 114 minuter

Den här recensionen kan möjligen klassa mig som inkonsekvent. Det gör inte så mycket. Då Batman Begins och The Dark Knight går mot det mörka och mer jordnära och gör det bra, så saknar jag det serieaktiga och fåniga i den nya Hulken-filmen.

Bruce Banner (Edward Norton) kan inte tygla sin ilska. När han blir arg blir han stor och grön. Mot detta tillstånd söker han världen runt efter ett botemedel samtidigt som han försöker hålla sig undan uppmärksamheten. De som vill nyttja hans styrka – framförallt militären – ger honom ingen ro. De lyckas dock stjäla hans kraft och skapar sin egen hulk, något de givetvis inte kan kontrollera. Bruce Banner tvingas rädda dagen.

Även om storyn i förra nya Hulken-filmen inte är särskilt stark så har ändå den filmen några förlåtande drag, den serieaktiga framställningen, det otroliga! Det tycker jag saknas i The Incredible Hulk som på många sätt blir tråkig för att den är så vanlig. Hulken passar inte som nedtonad.

Skådespeleriet är det heller inte mycket med. Edward Norton brukar man sällan bli besviken på, men att han tog rollen som Hulken (som inte ger sådär supermycket svängrum, kan man tycka) känns tråkigt då han i övrigt brukar vara så bra. Varken Liv Tyler, Tim Roth eller William Hurt gör mer än vad de måste, vilket inte är så mycket.

Nej, The Incredible Hulk var varken särskilt incredible eller särskilt Hulken. Den förtjänar mer serietidningsstil och borde verkligen ha fått det.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!