Smoke and Mirrors

Originaltitel: Smoke and Mirrors
Författare: Neil Gaiman
Utgivningsår: 1998
Tryckår: 2005
Originalspråk: Engelska
Sidantal: 365
Förlag: Avon Books
ISBN: 978-0-380-78902-3

Smoke and Mirrors är Neil Gaimans första novellsamling men är inte alls på samma nivå som den senare Fragile Things.

Problemet med Smoke and Mirrors som gör att den är underlägsen allting annat Neil Gaiman skrivit är att den saknar enhetlighet, tema eller något liknande. Det är någonting som gör att det känns som att de inte hade någon plan när de satte ihop den. Dessutom, även om Gaiman är väldigt duktig, känns Smoke and Mirrors ofilad. Författandet är inte helt hundra än.

Det finns förstås många bra noveller som både inspirerar och underhåller, men alldeles för många lämnar bara ett stort frågetecken och andra är konstigt satta med märkliga radbrytningar och så. Det må vara motiverat men i så fall går motiveringen mig förbi.

Jag är framförallt besviken. Den är fortfarande bra, läsvärd för det mesta, men det är så långt ifrån den Neil Gaiman jag har lärt känna. Jag skulle rekommendera att läsa allt annat av Gaiman innan ni ger er på Smoke and Mirrors.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!