Robbie Williams – Escapalogy

Artist: Robbie Williams
Titel: Escapology
Label: Chrysalis
Bolag: EMI
Utgivningsår: 2002

Låtlista
01: How Peculiar
02: Feel
03: Something Beautiful
04: Monsoon
05: Sexed Up
06: Love Somebody
07: Revolution
08: Handsome Man
09: Come Undone
10: Me and My Monkey
11: Song 3
12: Hot Fudge
13: Cursed
14: Nan’s Song

Som vanligt när Robbie Willams gör något handlar det mycket om ”tonårsångest”, självdistans och humor. Ibland funkar det bättre än andra gånger. Den här gången är det ”ibland”.

Tre av låtarna, Feel, Something beautiful och Come undone, har spelats varma på reklamradion och MTV. Det roliga är att det egentligen bara är en av låtarna som tillhör de bästa på skivan. Something beautiful bjuder på svängigt piano och ”skönsång”, medan de andra två låtarna nästan enbart är ångest. Jag tycker mycket bättre om det förstnämnda.

Jag gillar det här albumet. Det har variationen som många album saknar, men är fortfarande inom ramarna för vad Robbie Williams klarar av med bravur. Den saknar fartigare låtar som Rock DJ från tidigare skivor, vilket jag tycker om. Robbie Williams ska göra lugnare musik, om jag får välja.

Ska du lyssna på några få spår från den här skivan måste jag rekommendera Me and My Monkey, Love Somebody och Revolution.

Jag gillar verkligen den här skivan. Verkligen. Många bra spår som är typiska Robbie Williams-låtar. Köp den!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!