Resident Evil

Originaltitel: Resident Evil
Regissör: Paul W.S. Anderson
Manus: Paul W.S. Anderson
Språk: Engelska
Land: Storbritannien, Tyskland, Frankrike och USA
År: 2002
Längd: 100 minuter

Resident Evil är första filmen baserad på TV-spelsserien med samma namn. Frågan är om filmen lever upp till samma höga standard som spelen?

Ett virus sprids utan kontroll i en hemlig och underjordisk forskningsstation kallad The Hive. För att infektionen inte ska spridas stänger stationens komplexa dator, Red Queen, in de smittade.
Viruset gör de smittade till vandöda.
Umbrella Corporation, vars fastigheter The Hive tillhör, skickar ner en militärtrupp för att stänga av den sadistiska datorn.

Hur Milla Jovovichs karaktär blir indragen i eländet får ni se er till.
Manuset är kanske inte det djupaste manuset man sett, men det gör rättvisa åt TV-spelen och passar bra till den här typen av skräckactionzombiesplatterfilm. Mer bör man knappast begära.

Inte heller skådespelet är av någon högre klass, trots att jag gillar Milla Jovovich. Det är inte sällan krystat och överspelat, men inte heller det gör särskilt mycket i en sådan film.

De datoreffekter som är är inte jättesnygga (ärkemutanten är tvärtom väldigt ful) men sminkningen har de lyckats bra med.

Jag måste ändå, trots ovanstående, rekommendera filmen. Jag tycker att den är skön. Har ett bra tempo och tilltalar mig trots att den är lång ifrån perfekt.
Det är konstigt, men så är det.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!