The Matrix Revolutions

Originaltitel: The Matrix Revolutions
Regissör: Andy Wachowski och Larry Wachowski
Manus: Andy Wachowski och Larry Wachowski
Språk: Engelska och franska
Land: USA
År: 2003
Längd: 129 minuter

The Matrix Revolutions är den snöpliga avslutningen av trilogin som inleddes så lovande med The Matrix.

Maskinerna stormar mot människornas stora stad Zion och inom ett fåtal timmar kommer staden vara invaderad. Samtidigt hålls Neo (Keanu Reeves) fången på en tågstation mellan The Matrix och verkligheten. Trinity (Carrie-Anne Moss) och Morpheus (Laurence Fishburne) ger sig ut för att rädda Neo eftersom han troligen är den enda som kan rädda mänskligheten.
Samtidigt fortsätter Agent Smith (Hugo Weaving) sin ihärdiga kamp mot Mr Anderson.

Manuset och idéerna som finns i The Matrix Revolutions är inte alls lika taffliga som i The Matrix Reloaded som är en utpräglad mellanfilm. Däremot är den charm som gör att man kan skratta åt Reloaded som bortblåst och The Matrix Revolutions blir bara en jobbig soppa av uruselt skådespeleri och taffliga dialoger.
Filmen försöker vara djup och pretentiös vilket mer eller mindre gör The Matrix Revolutions helt obegriplig. Den här filmen faller pladask på alla punkter som första filmen var bra på och andra filmen var charmigt dålig på.

Nej, fy, The Matrix Revolutions är verkligen ingenting att se, och har ni lyckats skona er från Reloaded ska ni verkligen hålla er undan så att inte ”Matrix-magin” förstörs.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

3 Comments

  1. Jag håller helt med. Det här är en av de få filmer jag faktiskt önskade att jag inte hade sett. Visst, det finns enstaka bra idéer, men de är absolut inte många och passar inte heller in. Reloaded har i alla fall exilprogrammen som är bra, men den här har ju ingenting.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!