Resident Evil: Apocalypse

Originaltitel: Resident Evil: Apocalypse
Regissör: Alexander Witt
Manus: Paul W.S. Anderson
Språk: Engelska
Land: Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Kanada
År: 2004
Längd: 98 minuter

Resident Evil: Apocalypse är uppföljaren till Resident Evil (inte den mest välskrivna recensionen jag gjort) som i sin tur bygger på TV-spelsserien med samma namn.

Den mardröm Alice (Milla Jovovich) hamnade i efter första filmen fortsätter. Majoc Cain (Thomas Kretschmann) beslutar om att The Hive ska öppnas vilket självfallet smittar hela Racoon City. Tillsammans med några andra överlevande tvingas Alice kämpa för att överleva och ta sig ur den ödesdrabbade staden. Ivägen för flykten står Umbrella Corp.s nya monster – Nemesis (Matthew G. Taylor).

Jag gillar den första filmen, tycker den är charmig och kanske inte den mest välgjorda. Det kan man tyvärr inte säga om Resident Evil: Apocalypse som nästan helt saknar den charmen som fick föregångaren att överleva sågen. Visst, det är häftigt att ”uppleva” Resident Evil-spelen men här blir det mest en utdragen och tråkig anledning att se folk karata (verb av ordet karate) zombier.

Skådespeleriet är verkligen inte på topp, men jag gillar Milla Jovovich så det måste väl ses som ett förlåtande drag. Övriga lämnar mycket att önska.

Jag rekommenderar gärna första filmen, men det skulle dröja länge innan jag rekommenderade andra. Man kan se den om man är ett fan av spelen, men troligen blir man mest besviken.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

  1. Av någon pervers anledning så tycker jag att den i alla fall är värd en trea. Skådespelet är inte särskillt lysande, men berättelsen är ändå ganska spännande (trots att det är mycket slagsmål). Ser fram mot en trea om jag ska vara ärlig.

  2. Jag var rätt besviken med tanke på att jag gillar första filmen, men trots det ser jag fram emot en eventuell uppföljare.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!