Nätverk för litteraturvetare

Någon gång runt november december förra året började jag, tack vare diskussion med vänner och ett liknande initiativ för konstvetare, att leka med tanken om att göra en portal för litteraturvetare. Ju mer jag tänkte på det desto bättre var det och jag började sätta upp testsidor, skriva projektplaner och höra mig för vad jag kunde få för hjälp. Det som sporrade mig mest var förmodligen att även litteraturinstitutionen på Linköpings universitet visade sig intresserade och ivrigt hejade på mig. Det var bara ett litet problem – jag behövde fixa en ny server och kunde jag inte få det gratis någonstans skulle projektet vara en omöjlighet ett tag framöver. Här kommer StuFF in i bilden. StuFF är studentkåren för filosofiska fakulteten på Linköpings universitet och de kan dela ut bidrag till projekt de anser vara bra. Min idé föll i god gjord och de beviljade mig bidrag. Från det positiva beskedet till att sidan var uppe dröjde det inte särskilt länge och jag har nu glädjen att presentera idén även här på bloggen:

Nätverk för litteraturvetare
Nätverk för litteraturvetare är en webbplats som riktar sig till alla som är intresserade av litteraturvetenskap – både privat och i yrkeslivet. För att lyckas idag är kontakter en av de viktigaste resurserna som finns. Webbplatsen är tänkt att stärka just den resursen för oss litteraturvetare.

På Nätverk för litteraturvetare kan man finna/ska man kunna finna:

  • Nyheter och artiklar om litteraturvetenskap
  • Evenemangskalender med intressanta händelser inskrivna
  • Platsannonser direkt riktade till litteraturvetare
  • Länkarkiv med relevanta sidor där man kan finna mer information
  • Diskussionsforum där allt inom litteraturvetenskapens ramar kan diskuteras
  • Forskningspresentationer – forskningen behöver belysas

Allt är inte ordnat än, och jag kan inte göra allting själv, men vi har åtminstone kommit en stor bit på vägen mot en naturlig samlingsplats för litteraturvetare på nätet.

Ni hittar webbplatsen här: Nätverk för litteraturvetare (litteraturvetare.se)

Det här inlägget är även postat på Face reality.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

4 Comments

  1. Tyvärr tog en databaskrasch bort en del av det nya som tillkommit efter att sidan presenterades. Det är typiskt dåligt, men jag hoppas att jag kan locka tillbaka de vars användare försvann ändå.

    1. Ja, det får vi verkligen hoppas. Du kan ju pusha för det lite igen i klassen och så? Och så får vi hoppas att det dyker upp folk ”utifrån”, från andra utbildningsorter, också.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!