Om essäer – en essäantologi av studenter vid Linköpings universitet

Som en vildvuxen park, en vandring och ett samtal, som en igenväxt å, som allt och inget. Det är bara några av de sätt som essägenren beskrivits på i den här essäantologin. Det hela började som en delkurs – Essäer och essäism – på litteraturvetenskap 2 och slutade med Om essäer som du håller i din hand. Här levereras inga svar kring essäns svårdefinierbara natur, men däremot får vi 15 inspirerande essäer om essäer och essäkonsten.

Essäförfattarna är studenter inom litteraturvetenskap vid Linköpings universitet som samlat sina essäer från kursen Essäer och essäism, för att ge ut denna antologi.

Så kommer det förmodligen stå på baksidan av den essäantologi jag jobbat med under en tid och som bör finnas att köpa i välsorterade boklådor någonstans runt den 15 december (och bilden är naturligtvis antologins framsida, målad av Maria Ackerfors). Det känns roligt och inspirerande att ha kommit såhär långt och att steget till en tryckt produkt inte är så långt borta. Tvärtom, det är mindre än en månad kvar tills jag får hålla boken i min hand. Ballt!

Antologin ges ut av Nätverk för litteraturvetare, vilket i praktiken innebär att den ges ut av mig. Givetvis i samspråk med Linköpings universitet och respektive student eftersom det är där texterna har sitt ursprung. Nå, så håll utkik här, på Nätverk för litteraturvetare eller i välsorterade nätboklådor runt den 15 december.

Läs lite mer här: Om essäer – en essäantologi av studenter vid Linköpings universitet

Eller köp den i min butik.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

4 Comments

    1. Tackar tackar, hade ju förstås inte blivit något utan er och alla fina essäer jag fått in, så det är snarare jag som ska tacka er. Jag är nöjd och jag tycker essäerna är coola för att de är väldigt olika och ger olika bilder av vad en essä kan vara.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!