Lägesrapport 05-10-13

Här kommer då äntligen en lägesrapport från mig, inte bara en klase recensioner som kan kallas ett tvivelaktigt bevis på att jag lever.
Jag har egentligen inte gjort så mycket, men jag har kommit in i en något orkeslös period där ”sitta av tiden” blivit ett nyckelbegrepp.

Först tänkte jag meddela att servern är igång och kommer rulla ett tag. Systemet uppgraderades och det mesta är fräscht och nyinstallerat. Skulle ni hitta några buggar ska ni inte tveka att rapportera in dem så att de kan bli åtgärdade. Tyvärr kommer den snart gå ner en sväng igen då ny moderbräda ska in. Förhoppningsvis blir inte det uppehållet lika långt.

Sen… Ja, min förra vecka var rätt tuff. Från början hade jag tänkt att spendera stora delar av tiden på Norrköpings filmfestival, men så blev inte fallet. Jag gick och såg två filmer, den ena var kortfilmen Inheritance, det andra var Paradise Now. Den senare var klart sevärd och jag är verkligen glad att jag såg den. Det klart bästa i år och kanske det bästa någonsin.
Nej, förra veckans energi upptogs till stora delar av att lugna ner mig och hålla modet uppe trots att jag utsattes för grova förolämpningar, förtal (både i mail och på ett forum) och att personuppgifter om mig lades ut på internet utan mitt tillstånd. Upphovet var en avstängning från ett forum. En avstängning jag ansåg mig olämpad att bestämma om.
Så kan det gå och nu är det lugnt igen.

Mycket av tiden har mitt Playstation 2 rullat. Först tyckte jag att det var en god idé att klara Final Fantasy X. Det gick vägen till slut och omdömet kan ni läsa om här.
När det var avklarat hade jag lyckats inhandla Final Fantasy X-2 och sedan jag startade det för första gången har det rullat friskt.
Båda spelen är bra och läskigt beroendeframkallande. Att världen spelen utspelar sig i är den otvivelaktigt häftigaste fantasy-världen som någonsin skapats gör inte det hela lättare. Jag vill ha både romaner, rollspel och filmer i världen. Och jag vill ha det nu!

Annars är det inte så mycket att orda om. Det känns som att jag sitter av tiden tills nästa höst. Just nu gör det inte så jättemycket för att jag är inne i en period när jag inte orkar ta tag i något. Det verkar som att hösten har kommit.
Jag får slängar av inspiration och de försöker jag omsätta i kreativitet och ibland går det bra, ibland inte alls. Jag borde kommit igång med en roman, men det har jag inte gjort. Jag borde kolla lite på högskoleprovet, men det har jag inte heller gjort.
Näh, tvi, ge mig motivation!

Dessutom är jag ju arbetslös. Visserligen får jag skylla mig själv, jag har inte varit särskilt ihärdig i att skaffa något och det jobbet jag har lite då och då… Tja, sanningen att säga så är det inte riktigt min tekopp om man säger så.
Är det någon som vet någon som vill ha en ambitiös, skrivande, ung man, med bra datorvana, visst grafiskt sinne och många goda idéer?
Trodde inte det heller.
Om det mot förmodan är någon är jag väldigt tillgänglig.
Kan även göra hemsidor mot ersättning.

Justja, jag går i ”göra-t-shirt-planer”. Kruxet är att idén är ball. Eller ja, jag gillar den i vilket fall. Men The Ark var först.
Ja, jag skyller på The Ark för att de gjort frasen ”It takes a fool to remain sane” till sin. Om jag gör en t-shirt (eller ens skriver raden) kommer folk att fråga ”lyssnar du på The Ark?” istället för att tänka igenom vad som faktiskt står.
Idén jag har är att texten ”It takes a fool to remain sane” löper runt tröjan. Börjar på framsidan och går runt till baksidan. Texten ska vara rätt liten med två undantag. Orden ”fool” och ”sane” ska vara tjugo eller kanske trettio gånger så stora som resten av texten.
Jag gjorde en skiss, men den blev ful så den får ni inte se.

Jag kan inte längre skylla på att jag inte kan ha ett galleri på sidan. Det är fixat i och med uppgraderingen av serversystemet.
Däremot kommer jag skylla på att jag inte har någon kamera som fungerar.

Jag roade mig med att göra ett gäng webbanners för ett par kvällar sedan. De kommer komma upp här på webbplatsen framöver, men jag ska fixa till en sida med lite sådant framöver.

Nåja. Puss och hej för den här gången.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!