Om att engagera sig

Jag överdrev en aning i Om att inte engagera sig. Till viss del stämmer det att jag har svårt att engagera mig och känner mig avtrubbad inför det som många andra skulle lägga ner hela sin själ i. Den största anledningen till att jag inte uttrycker mig och mina åsikter oftare är att jag inte ser någon större poäng med det. Åtminstone inte här på bloggen. Jag skulle förstås kunna ha en mer sökande inställning till åsikter, för jag är sällan säker på att jag har rätt. Å andra sidan finns det ju flera exempel på att jag faktiskt har skrivit vad jag tycker här (idag håller jag inte nödvändigtvis med mig om allt):

Det är förstås försvinnande lite i längden och det tänkte jag råda bot på.

Sedan 8 augusti har man kunnat surfa in på en ny blogg vilken jag valt att kalla Är det verkligen svårt att vara grön? som ska handla om hur jag försöker ställa om mitt liv till att bli mer miljövänligt. Jag kommer dels skriva om vad jag gör, men också fundera på saker som har med miljödebatten att göra eller för den delen, hur man ska kunna leva grönare.

Tanken är inte att agitera för att alla ska skrota sina bilar och börja köpa närodlat, nej, tanken är snarare att inspirera folk till att gå samma väg som jag.

Jag tror nämligen att vi har nått den punkten där vi antingen måste acceptera att vi inte kan fortsätta på samma sätt som tidigare, eller inse att vi är körda. De flesta rationella människor tror jag faktiskt har så mycket självbevarelsedrift att det tidigare alternativet är att föredra. Men som David Jonstad skriver i Vår beskärda del så handlar väldigt mycket om att man måste gå från förneklse till handling, ett steg som borde vara enkelt, men få vill förändra sin livsstil markant och än färre vet hur de ska göra när de väl bestämt sig. Inte heller jag vet, men jag måste försöka och jag hoppas att fler följer med mig på den resan.

Så, surfa in på Är det verkligen svårt att vara grön? och peppa mig då jag gör bra ifrån mig, dissa mig om jag är dålig, kom med förslag och tips både på vad man kan göra och vad jag kan skriva om och, framförallt, låt dig inspireras.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!