Hidalgo

Originaltitel: Hidalgo
Regissör: Joe Johnston
Manus: John Fusco
Språk: Engelska, arabiska och sioux
Land: USA
År: 2004
Längd: 136 minuter

Hidalgo är en äventyrsfilm som borde passa mig bättre än vad den gör.

Frank Hopkins (Viggo Mortensen) arbetar med en vilda västern-föreställning, och han oroas över hur indianerna behandlas av de vita. Som världens bästa kappryttare utmanas han av en shejk (Omar Sharif) att rida genom öknen. Han blir därmed indragen i ett trassligt politiskt spel som Hopkins och hans fläckiga mustang Hidalgo tvingas göra sitt yttersta för att överleva.

Som sagt, Hidalgo är en äventyrsfilm som borde passa mig. I stil med Indiana Jones är saker inte särskilt djupa utan snarare enkla och och raka. Det är en bra sak för äventyrsfilmer. Dock blir den här lite väl platt och svår att intressera sig för. Det är egentligen aldrig riktigt spännande eller kittlande.

Skådespeleriet är inte särskilt bra det heller, men det förstör inget. Det som kan vara jobbigt är möjligen att Viggo Mortensen inte är någon cowboy utan en utbygdsjägare. Fast det stör inte särskilt mycket det heller.

Nja, Hidalgo är okej. Varken mer eller mindre. Det är inte bortkastad tid att se den, men jag skulle inte rekommendera den, speciellt inte när det finns så många andra bra äventyrsfilmer.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!