Harry Potter and the Deathly Hallows

Originaltitel: Harry Potter and the Deathly Hallows
Författare: J.K. Rowling
Utgivningsår: 2007
Tryckår: 2007
Originalspråk: Engelska
Sidantal: 607
Förlag: Bloomsbury
ISBN: 978-0-7475-9105-4

Harry Potter and the Deathly Hallows är avslutningen på den serie J.K. Rowling skapade för tio år sedan om den unga trollkarlshjälten Harry Potter.

Någon sammanfattning av de sex tidigare böckerna hoppas jag inte ska behövas. Här börjar det med att skyddsbesvärjelsen som lagts över familjen Dursleys hus kommer att försvinna när Harry Potter fyller 17. Därför ordnar The Order of the Phoenix en konvoj därifrån. Deras list är inte fullt så listig som den verkar men Harry kommer till slut till slutmålet. Vad de runt om kring honom inte vet är att Albus Dumbledore gav Harry en mycket viktig uppgift innan han dog, en uppgift som Harry och hans vänner Ron och Hermione får veta om. Därför iscensätter de tre en flykt så att de ska kunna skrida till verket ostörda.

Trots att boken har ett långt stycke som i stort sett bara är jättetråkigt så tycker jag att handlingen är bra. Början är häftig och slutet är supertufft. Som vanligt är karaktärerna, framförallt hjältetrion, inte alltid helt lätt att sympatisera med. Stora delar framstår de som fyraåringar (men det kanske sjuttonåringar också gör?). Andra, till exempel storfienden Lord Voldemort, varulven Lupin och ett par till beskrivs med stor precision. J.K. Rowlings förmåga att upprepa saker kan ibland vara störande även den.

Ibland märks det att hon inte är den mest kompetenta av författare, men hon har ändå en förmåga att trollbinda mig och spela på min nyfikenhet att ta få reda på hur det går. Jag antar att det är därför hon har nått sådana enorma framgångar.

Harry Potter and the Deathly Hallows är en värdig avslutning på den sju böcker långa serien. Den fortsätter likt de tidigare böckerna och har man läst dem så ska man givetvis läsa även sista delen, har man inte börjat läsa Harry Potter finns det många anledningar att låta bli. Främst att det är över 4000 sidor att plöja.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

7 Comments

  1. Jag håller som sagt med, helt och hållet!

    Måste bara flika in att man visst ska läsa böckerna om man inte gjort det än. Det tar en vecka om man jobbar snabbt ;)

  2. Det är förstås sant, det tar inte så himla lång tid. Däremot är jag i normala fall allergisk mot långa böcker (jag ska ta igen den här HP-överdosen genom att bara läsa 200-sidorsböcker ett par gånger nu).

  3. Jag är nog tvärtemot i så fall. Om en bok inte är mer än 250 sidor blir jag nervös för att den inte kommer hålla länge nog :)

  4. Tja, är man som jag och har ett attention span som en hundvalp är det svårt att hålla sig intresserad av en sak länge nog. Förutom Harry Potter nu nyligen så är New York-trilogin det längsta jag läst på länge och den bestod ändå av tre delberättelser vilket gjorde att jag höll intresset uppe, och jag drar mig för att läsa böcker som jag vill läsa för att jag inte känner mig mogen att ta till mig 750 sidor av något just nu. :)

  5. Just därför jag inte läser böcker längre.. Saknar det ibland, men jag har helt enkelt inte tålamod!

  6. Jag har löst det med att bara läsa korta böcker eller novellsamlingar. Om du saknar att läsa kanske det kan vara värt att testa?

  7. Pingback: Harry Potter and the Deathly Hallows – Johan Sundkvist

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!