Guitar Hero 3: Legends of Rock

Tillverkare: Neversoft Entertainment och Budcat Creations
Utgivare: RedOctane
Plattform: Playstation 2
År: 2007

Guitar Hero 3 är det fjärde spelet (trots namnet) med de gulliga små plastgitarrerna. Hur det står sig mot sina föregångare (Guitar Hero och Guitar Hero 2) återstår att se.

Konceptet är fortfarande detsamma, det gäller att med hjälp av specialkontrollen liknande en gitarr ”spela” så rätt som möjligt. Detta gör man genom att trycka på färgade knappar på gitarrens hals samtidigt som man slår an ”strängarna”. Precis som på en vanlig gitarr, men betydligt enklare.

Skillnaderna mellan spelen är inte särskilt stora. Den största nyheten i Guitar Hero 3 är det nya flerspelarläget Battle. Istället för att ge sig själv bonusar när man klarar vissa bitar får man olika störande moment man kan skicka på sin motståndare. Det kan vara att alla noter blir dubbla, att noterna börjar flimra eller något liknande. Det är en fräsch idé, men att spela med eller mot varandra är fortfarande mycket roligare.

I övrigt är det främst detaljskillnader, det står vilka artister som har gjort låtarna vilket är välkommet. Låtlistan är förstås annorlunda nu, det är fler och det är bättre låtar.

Men någonting gör att spelet blivit mer instabilt. Det känns som att det är osäkrare om man ska träffa tonerna, trots att man slår allting rätt. Så ska det förstås inte vara och gör att det ibland kan vara frustrerande. Likt Guitar Hero 2 är dessutom svårighetsgraden ojämn. Istället för en stigande svårighetsgrad i karriärläget känns det som att det är helt slumpat var låtarna ska vara. Även det frustrerande.

Guitar Hero 3 är fortfarande ett bra spel och erbjuder mycket spelglädje. Låtvariation förnöjer vilket gör att Guitar Hero 3 är ett givet köp för alla fantaster även om det inte kommer upp riktigt i samma nivå som de två spelen jag recenserat tidigare.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!