Stor revidering av 101-listan

Efter inspiration från flera håll har jag äntligen tagit mig tid att revidera min 101-lista. Jag har inte varit så sugen på att göra klart den men fått tillbaka lite av lusten. Många av punkterna kändes som hinder snarare än mål jag vill uppnå och därför åkte de ut.

De nya punkterna – tjugofem till antalet – har kommit från olika källor. Några hittade jag på själv, några stal jag från andras listor, många förslag kom från Klus och några från Snigel. Nedan följer de nya:
003. Learn to blog about more personal things.
004. Perfect the Yasylum template.
011. Save all change.
012. Ride a bike between Norrköping and Linköping.
024. Write 10 short stories.
025. Learn 3 songs on guitar.
026. Make a ”don’t do this at home-video” for Youtube.
033. Give someone flowers and chocolate.
034. Send a mail to 5 administrators of free websites and thank for their work.
035. Do my shopping with the environment in mind.
036. Make me an organ donor.
042. Watch the stars/clouds with someone I like.
061. Watch 5 movies directed by Ingmar Bergman.
062. Read the bible.
064. Watch 50 movies from my want-to-see-list at Filmtipset.se.
069. Read 5 banned books.
075. Don’t buy any candy for a month.
076. Don’t buy anything for a month.
084. Light candles for people I miss.
085. Visit my late relatives’ graves.
086. Write inspiring messages on 10 little notes and leave them at various locations.
095. Identify 100 things that make me happy.
096. Offer someone a drink and make someone offer me a drink.
097. Make it a habit to cut out fun things from newspapers.
098. Buy the morning paper in dressing gown.

Den sista punkten, som tidigare var ”Publish a new list at day 1001 and review the old one” har bytts ut till ”At the end of the 1001 days, evaluate the project and decide whether or not to do it once more or try another similar project.” Detta för att jag inte är säker på listans förträfflighet och därför inte vill binda upp mig på nästan tre år till.

De som försvann, som inte försvunnit tidigare, var sex stycken:
002. Register a Yasylum domain name.
007. Learn how to cartwheel.
009. Construct two crosswords.
018. Draw a irregulary published comic.
043. Review 25 CD’s.
067. Collect seven kinds of flowers for midsummer eve.

Anledningen till att de åkte var rent ointresse. Jag såg ingen poäng med att göra klart punkterna. De hade bara blivit ett hinder.

Som det är nu är jag väldigt nöjd med listan. Både de nya punkterna och listan som helhet. Äntligen har jag lust att göra klart den igen och förhoppningsvis stå som segrare om 16 månader. För övrigt kom den här ändringen rätt lägligt i och med att halvtid för projektet ha varit för inte så länge sedan.

Nåväl, nu hoppas jag att alla gör sitt yttersta för att hjälpa mig att klara listan!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

4 Comments

  1. Det kan bli svårt att leva utan mat i en månad, den månaden du inte får handla något menar jag. Fast det finns ju alltid massa spännande rätter på konserv som håller sig länge. Mums! ;)

  2. Jag tror förstås att om man planerar och storhandlar strax innan månaden så klarar man sig utan problem. Det går att frysa saker som behöver hålla länge och så. Men visst är det en utmaning, jag och planering – ock, ock, ock, vojne, vojne. :)

  3. Martin: Jag tror att du just satte fingret på varför den punkten är bra. Det kräver lite planering. Jag tänkte ha den själv först, men jag tror inte att det ens skulle vara nästan spännande.

    Det jag funderar på är att ha någonting med godis och sådant, men det är så vansinnigt svårt att definiera.

  4. Snigel: Ja, jag är rätt kass på att planera och jag är duktig på att strö pengar omkring mig, inte några bra egenskaper direkt. Därför tyckte jag att den kan vara roligt att testa.

    Jag tycker verkligen inte det är svårt att definiera och jag vet vad jag vill med det.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!