Familjen Robinson

Originaltitel: Meet the Robinsons
Regissör: Stephen J. Anderson
Manus: Michelle Bochner, Stephen J. Anderson, Robert L. Baird, Jon Bernstein, Daniel Gerson, Nathan Greno, Don Hall, William Joyce, Joseph Mateo, Shirley Pierce och Aurian Redson
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2007
Längd: 95 minuter

Lewis är en föräldralös tolvåring med en gudabenådad talang för uppfinnande, den bästa hittills är hans minnesläsare som han ska ställa ut på en uppfinnartävling. Under tävlingen möts han av en underlig pojke vid namn Wilbur Robinson och han säger sig vara från framtiden. Lewis är skeptisk men det visar sig att det stämmer och där får Lewis möta den märkliga familjen Robinson.

Det är väldigt, väldigt uppfriskande att slippa ytterligare en datoranimerad film om djur. Jag var till en början tveksam till animationerna i Familjen Robinson, men de fungerar. Lite väl plastigt ibland, men det är ett pris man får ta för att slippa djuren.

Historien är rätt rolig i sig, och det är ovanligt med trovärdiga tidsresor. Lyckligtvis är inte det hela filmens tema för då skulle det nog gå att hitta stora hål, men det är en bakgrund till den sköna humorn som genomsyrar hela filmen.

Röstskådespelarna är duktiga, trots att det saknas stora namn i listan. Tom Selleck är väl det största namnet, och det görs en grej med det. Han spelar nästan sig själv.

Familjen Robinson är en oväntad men lyckad film som fungerar verkligt bra och knäpper många av de tidigare datoranimerade filmerna på nosen.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!