Atlantis

Originaltitel: Atlantis: The Lost Empire
Regissör: Gary Trousdale och Kirk Wise
Manus: Tab Murphy, Platon, David Raynolds, Gary Trousdale, Joss Whedon, Kris Wise, Bryce Zabel och Jackie Zybel
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2001
Längd: 95 minuter

En ung nörd vid namn Milo Thatch har som största intresse myten om Atlantis. Han vet hur man kan ta sig till den sjunkna staden, men han behöver en besättning och en finansiär. Preston B. Whitmore tycker den tokiga idén låter utmärkt och ger Milo det han behöver för att ta sig till Atlantis.

Det här är väl både en film och en handling som borde passa mig, men av någon anledning gillar jag det inte alls. Det enda som är riktigt häftigt är Atlantisfolket och dess teknologi och magi. Flera av karaktärerna är riktigt jobbiga, främst den fånige mullvadsmannen.

Att filmen bara har en ljuspunkt (Okejdå, Leviathanen var ball också), och den läggs inte särskilt stor vikt vid, känns trist för en film som hade potential. Hade mer vikt lagts vid Atlantis, vid den balla teknologin som u-båten kunde ha varit, och liknande, hade förmodligen filmen varit mycket bättre. Mer steampunk är alltid bra.

Atlantis kunde ha varit så bra, men blir mest pannkaka. Den är inte helt bortom räddning, men jag är ändå besviken.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!