Grey’s Anatomy: The Video Game

Tillverkare: Longtail Studios
Utgivare: Ubisoft
Plattform: PC
År: 2009

När jag såg att det fanns ett datorspel baserat på TV-serien Grey’s Anatomy blev jag så nyfiken att jag bara var tvungen att spela det. Serien är på sin höjd okej, men frågan jag ställde mig var framförallt: skulle man hitta på i ett spel? Det visade sig snart att svaret var smått fantastiska ”snudd på ingenting”. För att spara det bästa till senare börjar jag med lite tekniska detaljer.

Grafiken är väl helt okej. Det ser ut att vara skådespelarna i serien fast datorrenderade någonstans runt 2002. Det är med andra ord inte uppenbart fult, bara förvånande att det inte kunde göra det bättre. Av någon märklig anledning ligger det en kontur runt alla karaktärerna vilket gör det hela lite mer teckningslikt. Alla röster kommer också de från skådespelarna (som låter mer oengagerade än vanligt) och musiken påminner om det som finns i serien.

Handlingen har jag inte riktigt fått något grepp om, annat än att det påminner väldigt mycket om vilket avsnitt som helst. Man spelar upp ett avsnitt, scen för scen, och så länge det inte är någon konflikt så har man inget att göra och man saknar helt makt över spelet. Det är enbart titta på som gäller. Då och då är det dock någon form av konflikt som man som spelare får vara delaktig i. Antingen är det någon relation man behöver styra upp eller så är det en operation som ska genomföras. Dessa symboliseras av minispel. Aha, roligt med minispel, tänker någon. Fel. Det är inte det minsta roligt. Minispelen är anpassade för två-åringar och uppgifterna är av typen håll-muspekaren-still-och-håll-in-knappen-i-fyra-sekunder eller dra-pekaren-förbi-de-numrerade-prickarna. Det är så fruktansvärt dåligt. Serien riktar sig till kvinnor, ålder 20-35 (typ?), och är målgruppen på spelet densamma är det ett hån, inte bara mot målgruppen utan mot hela mänskligheten. Jag förstår ärligt talat inte hur de tänkte. Möjligen hade de datoranalfabeter i åtanke, men då känns det smått efterblivet att kränga ett datorspel till dem.

Det här är det sämsta jag spelat. Någonsin och i alla kategorier.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

  1. Jag älskar faktiskt serien och spelar gärna spel. Men den här titeln låter som en ren förolämpning. Tror de man sväljer vad som helst? Nej, det får nog bli HL2: Episode 2 i stället.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!