Studio 60 on Sunset Strip

När West Wing tog slut började SVT sända skaparen Aaron Sorkins nya serie Studio 60 on Sunset Strip. Släktskapet mellan serierna är uppenbart vilket gör att om man tycker att West Wing är bra som serie så tycker man förmodligen om Studio 60 on Sunset Strip också.

Serien handlar om den fiktiva TV-showen Studio 60 som är ett livesänt sketchprogram. Vi tas med bakom kulisserna och får se ”hur det går till” allt från de högsta skikten där ekonomiska, PR-mässiga och administrativa saker behandlas till regissörer, författare och skådespelare i stridens hetta. Det hela blandas upp med en rad trassliga relationer, främst knutna till Matt Albie (spelad av Matthew Perry).

Presidentintriger imponerade inte särskilt mycket på mig, men jag insåg förstås att West Wing är en fruktansvärt välgjord serie. När tekniken och kunskapen bakom West Wing förs till en miljö som jag är betydligt mer intresserad av (och som jag dessutom känner igen och känner igen mig i) så kan jag inte bli annat än såld. Vissa saker är förstås förskönade och förändrade för att passa en TV-serie, men jag rycks ändå med i de kval och den glädje som kan uppstå när man jobbar med TV (det lilla jag gjort är kanske fånigt i sammanhanget, men jag längtar tillbaka när jag ser Studio 60 on Sunset Strip).

Tyvärr fick serien bara en säsong, något som gör att jag faktiskt orkat se den och blivit intresserad av den (då kanske ”tyvärr” är fel ordval?). Jag ångrar inte mitt intresse en sekund och den kvalar utan minsta tvekan in bland mina favoritserier.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

3 Comments

  1. Etttips kan vara att ud då kollar in Sport’s Night också, som Sorkin skrev innan West Wing. Den är uppbyggd på ett liknande sätt, men istället för humor så handlar deto m sport (även om sporten inte är särskilt dominerande).

    Den är visserligen två säsonger lång, men är å andra sidan hälften så lång i avsnitten så… ;)

    Inte riktigt lika bra som Studio 60, men nästan. Helt klart värd att se!

  2. Det kanske kan vara värt att kolla upp, ja. Sport är ju också något jag är intresserad av, åtminstone mer än Vita Huset.

    Jag är egentligen en dålig TV-serietittare vilket gör att det verkligen måste vara något extra för att jag ska orka se dem. Studio 60 on Sunset Strip är nästan så att jag funderar på att köpa på DVD. :)

  3. Nu har jag sett klart hela serien och Scrubs har just blivit nedpetad från listan över bästa TV-serierna. Studio 60 är nog oslagbart. Herregud vad bra.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!