Gammal ”Vem är Martin Ackerfors?”

Det här är den gamla ”Vem är Martin Ackerfors?” som jag av naturliga skäl kände mig tvungen att byta ut.

Martin Ackerfors är, såvitt vi vet, den enda författaren (förutom ett par gästspel) här på Yasylum. Det har visat sig att han inte kan ge upp det här med bloggandet, för trots att han hållit på sen 2003 har han aldrig slutat. Och de gånger han har kastat in handduken har han snart plockat upp den igen.

Martin Ackerfors, eller Yassilus som råkade bli hans öknamn på internet, är ”duktig när han vill, men han vill inte så ofta” – detta enligt i stort sett samtliga lärare han någonsin har haft. På senare tid har han dock visat något större ambitioner att vilja saker, vilket förhoppningsvis leder till att han kan bevisa för sina gamla lärare att han alls inte är duktig, ens om han vill det.

På senare tid har han visat ganska pretentiösa tendenser, bland annat genom att läsa ”finkultur” och slänga sig med termer som kontraproduktivt, diskurs, narrativ och modernism, något som gjort honom ännu mer obegriplig än tidigare. Kanske har det att göra med hans kulturintresse som sträcker sig över ett stort spann där allt från konst och litteratur till musik, spel och film får plats. Han har dessutom försökt att skapa egna alster som på ett eller annat sätt visat sig vara något katten släpat in.

Också sagt om Martin:

”Alltså, det är svårt att veta om du spelar dum för att du vill att folk ska göra saker åt dig, om du spelar dum för att du tycker att det är roligt eller om du spelar dum för att dölja att du inte vet bättre.”
– Snigel

”Så Yassilus hade skägg på Gothcon, jag hade honom som sl under ett spel men kan ändå knappt minnas honom… Alltså sorry… Det måste varit ett damn mesigt intryck.
Det där är många saker som tillsammans borde skapat ett minne. Eller så saknar Yassilus totalt sexappeal och jag bara tyckte det var meningslöst att ge honom minnesutrymme, men jag brukar inte så totalt missa någon. Det manliga släktet överlag brukar jag lägga på minnet.”
– Tibbelin

”Även för sin lilla barnrumpe ålder är han usel. På Rollspel.nu deltar han i debatten, han angriper andra skribenter i sina egna inlägg, ställer frågor till dem, och sen hotar han i samma inlägg med att stänga av andra skribenter om svaren är ’provocerande’. Vilken jubelåsna.”
– Caligula

”Efter att Ackerfors läst inslaget i den här bloggen hjälpte han linköpingsstudenten Marcus som lagt ut Aretuns text från början, att censurera så att länkningen till den avslöjande israelfientliga texten inte längre fungerar till Marcus blogg […]”
-Roger

”Äh, Ackerfors drivs väl på solenergi.”
– thark

”Om jag gör en snabbkoll på min Facebook-grupp för oss som hänger här så ser jag flera forumiter som skulle få mina väninnors puls att slå hårdare. Ackerfors t ex skulle med sina sammetsbruna ögon och hårdrocksnalle-look säkert kunna smälta ett antal Norrlandshjärtan, men inte mitt! Söta pojkar går inte hem hos mig.”
– Magoo

”Enkelspårig och något löjeväckande person med fanatiskt detaljintresse men förment undermålig social kompetens.”
– Nationalencyklopedin om Nörd

Vill du också säga något om Martin går det utmärkt att göra det via formuläret här nedanför.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

  1. Martin är en mysko sak.. han finns där och småler, ställer upp och på något magiskt sätt har han alltid svaren man vill ha. Lite som en blåklint en mörk kväll som lyser upp ens tillvaro. Jag vill gifta mig med Martin och föda hans barn, helt enkelt.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!