Ny text på ”Vem är Martin Ackerfors?”

I och med att jag tänkte använda min blogg för att sälja mig själv, insåg jag att jag var tvungen att skriva om den mycket nedvärderande texten om mig själv och ta bort alla de vackra citat som jag visserligen finner roliga men som knappast visar på ett tydligt sätt vem jag är. Det behöver för den sakens skull inte betyda att texten blir tråkig eller att jag inte vill leka fram den (vilket slutresultatet mycket väl siar om). Den text man numer finner på Vem är Martin Ackerfors? lyder som följer:

Föga anade Martin Ackerfors vad livet hade planerat för honom när han som trettonåring tog sina första steg i musikskolans korridorer och utan minsta tvivel trodde sig ha beseglat sitt öde, en uppfattning han skulle ha många gånger framöver. Trots musikens omedelbara närvaro i hans liv, var det datorer som blev hans stora intresse vid tidpunkten – förälskelsen i nymodigheter fanns i blodet både på moderns och faderns sida – och när väl grundskolans skyddade värld skulle bytas mot gymnasiets krav på eget ansvar så hade han bestämts sig för att viga sitt liv åt den moderna tekniken och datamaskinerna, ett oåterkalleligt för allt han visste men ett beslut han var nöjd med för stunden.

Snart visade det han trodde skulle vara hans största intresse för tid och evighet började suddas ut i kanterna. Det var inte längre självklart att tekniken som sådan skulle stå i centrum för hans intresse, utan snarare skulle den vara ett verktyg i hans andra intressen. Det hände sig nämligen så att någonstans på vägen insåg Martin att det fanns mer kultur än Sagan om Ringen och Star Wars och insikten om den mångfacetterade värld som fanns bortanför hans blickfång väckte en hunger som ännu inte stillats i den unge mannens kropp och som fortfarande styr hans liv, mer än han kunde ana när han först slogs av nyheten med den diversifierade kulturen.

När gymnasiet var slut hade han visserligen lämnat läroverket med acceptabla betyg, men han var långt ifrån den elev hans lärare hade räknat med att han skulle vara. Utan att skämmas bytte han sakta men säkert spår från tekniken till humanioran, om än med tillfälliga avvikelser. Kanske borde han ha bytt riktning tidigare, men, som han själv sade det, ”det handlar om mer än vad man lär sig”, vilket var dagens sanning då han under tredje året på läroverket blev en del av den redaktion som satte ihop elevernas årliga tidning och vann ära för sitt idoga slit, med allt från författande till formgivning.

Villrådig efter förlusten av den fasta punkt gymnasiet ändå hade varit sökte han efter svaret på vad livet planerat för honom. När han skickade sin ansökan till socionomprogrammet i tron att han skulle få hjälpa människor var han övertygad om att det var det slutgiltiga beslutet och att han äntligen hade hittat något att göra resten av sitt liv. Så var förstås inte fallet för med en bitter smak av besvikelse över utbildningens tidiga fokus och med många nya bekanta valde han att byta väg genom vidareutbildningens snåriga träsk. Intresset för att studera den rika värld som öppnades för honom under gymnasiet tändes återigen efter att ha varit en vilande glöd som väntar på att få livas upp och återigen värma de ensamma själarna. Han ansökte om att få läsa kulturvetenskap och kom in och som det ser ut nu lär han stanna inom den humanistiska sfären ännu ett tag framöver, ivrigt insupandes varje uns av kunskap som står att finna.

Utanför utbildningarnas kravfyllda och ändå belönande värld har Martin många intressen, alltför många kan man tycka. Ännu när han författardrömmar och varje ord på bloggen är ett steg mot det målet – att på ett eller annat sätt få skriva för alltid. En favoritsysselsättning är att imitera den fantastiske författaren Gabriel García Márquez med varierande resultat, en annan är att läsa eller se på film. Han har dessutom en förkärlek till att pyssla med hemsidor på det världsomspännande nätet många bara trodde var en trend och har genom nätet bibehållit intresset för rollspel vilket han sysslar med tillsammans med Kaleidoskop med vars hjälp han givit ut sitt enda rollspel hittills. Sist men inte minst har hans sambo och deras två katter tagit en stor del av hans hjärta i besittning.

Jag stolt men inte nöjd, eller hur var det nu…?

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!