America’s Sweethearts

Originaltitel: America’s Sweethearts
Regissör: Joe Roth
Manus: Billy Chrystal och Peter Tolan
Språk: Engelska
År: 2001

America’s Sweethearts är en historia om kändislivet i Hollywood.

Eddie och Gwen är huvudrollsinnehavarna i ”Time over time” och tillika äkta par. Under inspelningarna får Eddie (John Cusack) reda på att Gwen (Catherine Zeta-Jones) varit otrogen mot honom och när det nya paret äter middag så kör Eddie en motorcykel genom fönstret. Total skandal och Eddie hamnar på ett mentalsjukhus.

Det blir slutligen dags för ”Time over time” att ha premiär, men det innebär att Eddie och Gwen måste visa upp filmen tillsammans. Filmens marknadsförare (Billy Chrystal) och Gwens syster Kiki (Julia Roberts) ska se till att allting går bra, något som inte är det allra enklaste med ett mentalvrak och en självupptagen diva i centrum.
Turerna blir många och kaoset totalt.

America’s Sweethearts är en annorlunda kärlekskomedi. Den visar upp kändislivet så som man tror att det kan vara och driver hejdlöst med branchfolket. Dialogen är rapp och smart, och skådespelarna är som skräddarsydda för rollerna.

Skådespelarna, ja. John Cusack och Julia Roberts gör sina roller perfekt även om det är Catherine Zeta-Jones, som spelar den diviga Gwen, som är den stora 10-poängaren. Hon spelar en absurd roll trovärdigt som få och jag som inte har så mycket till övers för Catherine Zeta-Jones i vanliga fall ser åtminstone att hon har skådespelartalangerna. Eller har hon det? Jag kom på mig själv med att fråga mig om hon verkligen var sådan på riktigt.

En stor, stor eloge måste ges till Hank Azaria som spelar Gwens nya pojkvän Hector. Han är lysande som hysterisk machospanjor.

Vad ska man säga om filmen då? Det är en av de bättre kärlekskomedierna jag sett, trots att den är mer inne på komedi än romantik. Det är framförallt handlingen, situationerna och karaktärerna som gör filmen till ett mästerverk. Se den om ni får möjlighet!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!