Beatless (Dungeons & Dragons)

De kallar sig Beatless…


När du och ditt gäng är ute och far, som de tappra äventyrare ni är så bör ni ha klart för er att ni kan stöta på Beatless. De är farliga så passa er.
Beatless är ett bardband bestående av John Lennononinonion, Paul McCartnion, Guld-Ring O’Starr och George Harrison. De började spela tillsammans i den lilla staden Leversjö, där de alla bodde innan de begav sig ut på turné.
Nu reser de land och rike runt och spelar för de som vill höra, och för de som inte vill höra. De livar upp stämningen på värdhus och tavernor, och om man betalar dem en slant så kommer de spela hela natten lång.
Var de än kommer så lyckas de alltid samla stora härskaror av beundrare omkring sig. Om det är frisyrerna eller musiken som är den avgörande faktorn är svårt att avgöra, men det spelar inte så stor roll. De kommer alltid vara älskade…


…Och de vill sjunga för dig.


Att slänga in ett bardband i en kampanj är inte alls särskilt knepigt. De brukar synas och höras väldigt bra, och de behöver i princip aldrig ha någon anledning att besöka en plats. Detsamma gäller Beatless.
De har mycket information att dela med sig av, så behövs det någon för att tipsa rollpersonerna om något så kan det vara bra att göra det genom dem.
De sluter gärna upp med rollpersonerna om de ska ut och resa någonstans och skulle de råka illa ut kommer de inte göra särskilt mycket. De kommer inte använda våld så det är mycket upp till rollpersonerna ifall de skulle hamna i bråk under resan.

Vill du att de ska sjunga för dig?


Här nedan finns en liten genomgång om vilka de är och vilka relevanta värden de har.

John Lennononinonion

John är en av lutaspelarna i Beatless. Han är djupt övertygad om att våld inte ska brukas i några situationer och det kommer han att förklara för rollpersonerna ifall handgemäng skulle uppstå. Han går ofta runt och suger på sin pipa med örter från fjärran länder.
Trots att han är alv har han aldrig känt sig utsatt eller hotad, utan har levt på utan bekymmer.

Ras: Elf
Klass: Bard 16
Grundegenskaper: Con: 18, Wis: 16, Cha: 24
Färdigheter: Animal Empathy: +22, Perform: +30
Feats: Extra Music, Green Ear, Lingering Song, Great Fortitude
Instrument: Luta, klaviatur

Paul McCartnion

Paul är gruppens halvalv och samisenspelare. Han skriver mycket egen musik till gruppen och många av sångerna är dystra och sorgliga. De handlar om hans avlidna hustru som dog i sjukdom.

Ras: Half-elf
Klass: Bard 14
Grundegenskaper: Int: 18, Wis: 12, Cha: 22
Färdigheter: Heal: +18, Listen: +18, Perform: +23
Feats: Extra Music, Lingering Song, Trustworthy
Instrument: Samisen

Guld-Ring O’Starr

Guld-Ring började sin bana som Fighter, men han insåg snart att gnomesläktet inte var lämpat för slagsmål och skolade därför om sig till bard. Nu är han en del av Beatless och slår på trummorna i gruppen.

Ras: Gnome
Klass: Fighter 2/Bard 10
Grundegenskaper: Str: 20, Dex: 12, Cha: 16
Färdigheter: Diplomacy: +18, Perform: +18, Tumble: +16
Feats: Extra Music, Lingering Song, Two-weapon fighting
Instrument: Trumma

George Harrison

George är gruppens yngsta medlem men han är otroligt duktig för sin ålder. Han blir ofta retad för sitt ovanliga namn, men han tar inte illa vid sig, han bara sjunger en sång så blir han på bättre humör.

Ras: Halfling
Klass: Bard 12
Grundegenskaper: Int: 14, Wis: 14, Cha: 18
Färdigheter: Bluff: +19, Perform: +19
Feats: Extra Music, Lingering Song, Persuasive
Instrument: Luta

Från vänster: John Lennononinonion, Guld-Ring O’Starr,
George Harrison, Paul McCartnion

Illustration: Daniel Schenström

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!