En liten 101-rapport

Det här får bli en kort liten rapport om min 101-lista som jag utför saker på och skriver om med ojämna mellanrum.

Först och främst känns det bra med de punkterna som handlar om kulturkonsumtion. Jag ser mycket film och läser många böcker (vilket kanske märkts på hur mycket recensioner som publicerats), och även om inte alla går att foga in under någon punkt så är det väldigt många det går med ändå. Däremot har jag ett litet problem. Musik. Jag lyssnar ju på musik nästan jämt, både nya och gamla artister. Mitt problem är att jag tycker det är jättesvårt att skriva recensioner om musik. Det gör att punkt 43, ”Review 25 CD’s”, kommer bli jätteknepig. Är det någon som har några tips på hur man skriver musikrecensioner så är jag idel öra, eller kanske tycker ni att de få CD-recensioner jag skrivit har varit bra?

Det finns dessutom andra punkter som jag är nästan helt ointresserad av att utföra numer, vilket jag inte var när jag skrev listan. Jag vet att det har diskuterats förut huruvida det är okej att byta punkter eller ej. Jag tycker förstås att det är det men någonstans måste man kanske dra en gräns? Hur mycket får man byta ut? Är det okej att ha tjugo oskrivna punkter? Om projektet är att få de sakerna man skrivit gjorda borde ju inte antalet punkter spela någon roll, egentligen. Gör man det för att få många saker gjorda är det förstås dumt att stryka punkter utan att omedelbart ersätta dem med nya.

Min punkt 17 är intressant. Jag vill verkligen bygga en lampa av en blender, det är ett litet drömprojekt. Det försvåras dock av att det är få som säljer begagnade blendrar med glasbehållare (vilket det måste vara, plast funkar inte). Vet du med dig att du har en sådan du kan tänka dig att bli av med, eller vet var man kan få tag på en, så är jag oändlig intresserad.

Allt för den här gången, över och ut!

PS. Kan någon låna mig nya Harry Potter-boken? Vill gärna läsa den så jag får alla lästa det här decenniet. DS.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

7 Comments

 1. Jag är i Harry Potter-köpartagen just idag, så visst kan du få låna mitt ex när jag läst klart den, borde ju bli om sisådär 2-3 dagar

 2. Ja, du vet ju redan vad jag tycker. 101-listan är ett verktyg för att få saker gjorda, så jag har en mycket pragmatisk inställning. Däremot är jag väldigt noga med varför jag byter ut punkter. Att till exempel ta bort något för att det är svårt och jobbigt fungerar inte, då rasar hela projektet. Saker man inte ens vill göra är förstås okej.

 3. Greger, du är långsam!

  Du kan få låna min. Jag är färdig :)

  Bli inte jättearg nu, men om du bloggat för en vecka sen hade vi haft en blender till skänks, men den åkte i sopen :/

 4. Snigel: Jo, jag håller ju och skulle jag ta bort något mer skulle det givetvis vara för ointresset, inte för att det är för svårt.

  Flisan: Jag skickar ett meddelande till någon av er när jag åker över till Norrköping nästa gång så får vi se vem som lyckas tillfredsställa mig. ;)

  Och jag fick mig ett gott skratt åt min dåliga timing, för maken till oflyt är sällsynt. Det är klart att jag inte blir arg. :D Tack i alla fall!

 5. Är det inte lättare att recensera hela skivor då? Tanka ner hela album och skriva vad man tyckte om dem; om musiken ebbade ut, om allt lät likadant osv..

 6. Jo, alltså, det är ju hela album jag recenserat tidigare och har för avsikt att göra i fortsättningen om jag nu ska recensera skivor. Problemet är att jag tycker att det är jättesvårt och att det inte ger mig särskilt mycket att göra det. Med böcker, filmer, spel och till och med seriealbum (som ändå är ett rätt nytt medium för mig, trots Tintin och Asterix när jag var mindre) faller det sig rätt naturligt vad jag ska skriva. Med musiken känns det däremot rätt krystat.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!