101-projektets motiveringar, del 8: 101-projektet

Till hela 101-projektets lista.

Det vore dödsdömt att skapa en lista som den här utan att fundera runt omkring den samtidigt. Vilka punkter har man med? Varför? Hur rimmar det här med andra saker man gör eller gjort eller ska göra? Kanske är den här kategorin den viktigaste av alla just av den anledningen. Inte nödvändigtvis roligast eller mest givande i slutändan, men viktigast för att kunna slutföra listan.

Skriv om förra listan och relationen mellan den och den nya

Min förra 101-lista klarade jag halvbra. Många saker jag gjorde var jag stolt över, många jag misslyckades med var fånigt att jag inte klarade. Även om jag ytligt tycker att listorna skiljer sig rejält åt finns det band och relationer som bör redas ut och jag har mycket att lära av den andra listan och dess utfall.

Skriv om listan och publicera på sista dagen

Utvärdering är ett ord som återkommer titt som tätt i min lista. Jag är säker på att man måste utvärdera ett jätteprojekt som det här och se vad man kan göra bättre, vad som gick bra och vad som gick dåligt. Kanske startar jag en ny lista, det får vi se, men det viktiga är att fundera på hur det egentligen gick.

Göra minst en av punkterna tillsammans med någon annan som har en 101-lista

De behöver inte ha just den punkten, men jag tycker det finns en poäng i att uppmuntra oss 101-projektare att hjälpas åt och peppa varandra. Genom att göra en punkt tillsammans med någon annan får man en ingång i varandras listor och, förhoppningsvis, blir en erfarenhet rikare.

Hjälpa någon annan med en 101-lista att genomföra något

På samma sätt som jag vill ha hjälp med mitt 101-projekt i punkten ovan vill jag hjälpa någon annan att klara en punkt (eller flera) på sin.

Öppet motivera varje punkt på listan, varför den är där, varför den byts ut om så är fallet

Varför har jag punkterna på listan och vad har jag tänkt? Jag vill inte känna att punkterna saknar anledning eller bakgrund, det vore i så fall helt meningslöst. Genom att gå igenom punkt efter punkt har jag klargjort både för mig själv och er varför listan ser ut som den gör. Och i och med publiceringen av det här inlägget har jag klarat en punkt till.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!