101-projektets motiveringar, del 3: Socialt

Till hela 101-projektets lista.

Den här kategorin lider av ett litet problem. De flesta punkterna motiveras med ”för det vore trevligt”. Vilket är helt sant, allting vore trevlig främst. Det är det sociala aktiviteter oftast handlar om. Det och att på olika sätt visa uppskattning och hjälpa och inspirera folk. Det är viktigt för mig och därför är kategorin väl tilltagen, men punkterna inte lika välmotiverade som de andra. Eller så.

Skicka en flaskpost

Det finns något romantiskt med en flaskpost. Något som trotsar havet och med all sin makt skyddar sitt värdefulla inre. Jag hyser inget hopp om att någon ska ta emot flaskposten, men skickas ska den.

Skriv 10 inspirerande lappar och lämna dem på olika ställen

Den här punkten var med på min förra lista. Då lyckades jag inte göra det en enda gång. Dåligt. För det är en riktigt bra punkt och jag vill verkligen muntra upp och inspirera min omgivning på något sätt. På många sätt. Det borde inte vara så svårt.

Skicka 10 vykort via postcrossing.com

Det är roligt att få vykort. Det är roligt att skicka vykort (jag gör det alldeles för sällan). Det är roligt att med hjälp av små papperslappar utforska världen. Postcrossing är en nyupptäckt tjänst (Tack, Nina!) som hjälper till med just det där.

Ge en vän en hemlig present

Att utveckla den här punkten mer skulle sannolikt göra att den förlorar lite av sin poäng. Jag vet vad jag menar.

Hälsa på vänner i 3 olika städer

Att hälsa på folk är något jag gör alldeles för sällan. Efter gymnasiet spreds folk för vinden och jag vet knappt vart alla tagit vägen. Lägg där till att jag skaffat mig vänner som redan från början var bosatta på annan ort. En liten turné tycker jag allt att jag borde hinna med och förhoppningsvis blir det fler än tre orter när allt kommer omkring, men vi börjar med tre i alla fall.

Skicka blommor anonymt till någon

Det här är samma sak som med ”Ge en vän en hemlig present”.

Fika eller ät lunch med någon jag inte känner

Det behöver inte vara en komplett främling, men någon som jag inte känner tillräckligt väl för att fikasituationen ska vara helt naturlig, tänker jag mig. Varför? För att jag tror att man kan lära känna varandra rätt bra över en kopp kaffe och man kan aldrig känna för många.

Arrangera en skattjakt anpassad för en särskilt person

Jag har velat göra det här väldigt länge. Alla personer passar inte att göra det för men någon gång måste det göra det och då kommer jag ha förberett den perfekta skattjakten. Så det så.

Ge bort blommor och choklad

Det är en klassisk filmgrej och ska givetvis göras som en klassisk filmgrej. För att det är roligt, mest. Hjärtformad chokladask och röda rosor, ni vet. Eller något. Vi får se. Jag kan Martinifiera det en smula, kanske.

Bjud någon på picnic

Många av de här punkterna får ju liknande motivering. För att jag vill göra det och för att det är trevligt.

Bjud någon på frukost (inte nödvändigtvis på sängen)

Samma som ovan.

Gå på en riktig date

Egentligen samma som ovan här med, men av någon anledning tycker jag den här tarvar en förklaring. Det vore skoj att gå på en dejt, kravlös och utan annat syfte än att ha trevligt en kväll. Avslappnat. Det vore något nytt det, men jag har varit så osäker på mig tidigare att det kanske inte hade varit möjligt förrän nu. Vi får se.

Engagera mig i ett projekt för att inspirera ungdomar till skapande

Jag vet inte ens om det finns något sådant projekt eller ifall jag måste dra igång det själv. Det är sådant som märks. Jag tycker, som sagt, att det är viktigt att inspirera folk och jag tror att unga överlag behöver både skjuts och stöd för att våga frigöra sin kreativitet. Sen spelar det inte så stor roll om det är genom musik, konst eller litteratur, så länge det släpps fritt och leder till att unga vågar försöka och släppa loss.

25 timmar ideellt arbete

Jag vet inte riktigt i vilken utsträckning man kan anmäla sig till volontärarbete i Linköping. Det kräver lite efterforskning, men jag vill ändå lägga tid på att hjälpa till med något ideellt som på något sätt gör samhället till en bättre och varmare plats.

Arrangera en femkamp

Femkamp är kul och tävlingar tar fram det allra varmaste och vänligaste hos människor. Inte? Femkamp brukar vara skoj och på något sätt ska det väl gå att ordna tycker jag.

Ha en fest

Jag har varit pinsamt dålig på att ha fest men gång på gång blivit bjuden på andras. Det är knappast något jag är ensam om, men jag vill bjuda igen, åtminstone en gång. Kanske en inflyttningsfest efter jag flyttat?

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!