Dictionary of Mu

Produkt: Dictionary of Mu
Produktlinje: Sorceror
Författare: Judd Karlman
Omfång och format: 170 sidor, 165 x 254 mm
ISBN: Saknas
Pris: $20

Dictionary of Mu är ett supplement till independentspelet Sorceror och är skrivet i form av en ordbok. En intressant idé, det måste jag medge.

Sorceror är ett rollspel om bekämpandet av demoner, och Dictionary of Mu handlar om skrivaren Oghmas betraktelser och beskrivningar av delar av världen som spelet utspelar sig i. Det spelar dock inte så stor roll att texterna är förlagda i en utvald värld för texterna är nämligen så pass generella att de skulle gå att använda till vilken fantasyvärld som helst, mer eller mindre.
Men där man kan vänta sig en stämningsfull samling av beskrivingar får man istället en svårläst och inte särskilt välskriven soppa. Många av artiklarna verkar lovande, och ett fåtal är till och med bra, men oftast är det ganska intetsägande.

Det som är bra är idén att presentera en värld som en ordbok, den tilltalar mig verkligen, och det är därför jag har orkat mig igenom boken.

Utseendet då? Utsidan är helt okej, med en låtsasbokframsida, men insidan är fruktansvärd. Brödtexten är i ett onödigt svårläsligt typsnitt och Oghmas kommentarer är i en skrivstilsaktig stil som faktiskt är lättare att läsa än resten av texten. De få bilderna som finns ser rätt bra ut, dock inget exceptionellt.

Mitt slutomdöme om Dictionary of Mu får bli att det var ju inte så mycket att hänga i julgranen. Även om det går snabbt att läsa den kan jag inte tycka att det är värt tiden det tar. Förhoppningsvis kommer det snart ett bättre rollspel i ordboksform.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!