101-projektets motiveringar, del 5: Natur och klimat

Till hela 101-projektets lista.

Det tog ett tag för mig att vakna upp. Framförallt tog det Mark Lynas fantastiska Six degrees. Nu har jag hållit på ett tag och steg för steg tror jag att jag är på väg åt rätt håll. Det är den stora anledningen till att den här kategorin inte är så himla stor: jag gör redan mycket och saker jag redan gör ska naturligtvis inte stå med här (mycket av det går att följa på Är det verkligen svårt att vara grön?). Istället blir det småsaker jag funderat på att ordna med som jag inte kommit till skott med.

Byta till ett elbolag med 100 % förnyelsebar energi

Jag har funderat på att byta elbolag länge och genom Greenpeace-kampanjen Ställ om Sverige blev det enkelt att ta reda på vilka som levererade förnyelsebar energi. Således är det bara att se över det praktiska rörande bytet. Förmodligen i samband med nästa flytt.

Ta 5 rejäla skogspromenader varav en ska innehålla svampplockning

När jag var liten var jag ute i skogen massvis. Jag tror inte jag uppskattade det då som jag borde gjort. Nu när en vettig skoj inte riktigt är inom räckhåll och mitt naturintresse ökat kommer jag inte åt det på samma sätt. Genom den här punkten uppmanar jag mig att se till att komma iväg på skogspromenaderna.

Fräscha upp mina gamla krukväxter och skaffa häftiga nya

När jag skrev Om krukväxter eller Att odla sin trädgård hade jag precis börjat förstå hur mycket jag tycker om att ha gröna härliga växter i fönstret. Det var bara ett par månader sedan men jag har betraktat dem på ett nytt sätt. De förtjänar att planteras om, fräschas upp och få nya krukor.

Starta om akvariet

Jag har ett akvarium och jag tycker om att ha ett akvarium. Just nu är det dock pinsamt eftersatt och det behöver startas om. Det är möjligt att jag kommer fram till att jag inte ska ha kvar det också, men oavsett måste jag göra något.

Plantera ett träd

Plantera ett träd stod med även på min förra 101-lista. Det är fortfarande något jag vill göra. Vad och var, vet jag inte än.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!