101-projektets motiveringar, del 6: Matlagning

Till hela 101-projektets lista.

Fram till för inte så länge sedan trodde jag att jag var dålig på att laga mat. Jag tyckte sällan det jag lagade blev gott och experimenterade väldigt lite. Korvgryta och köttbullar fungerade ju så bra. Sen hände något. Självförtroende kanske. Allting började smaka bra och jag började försöka mig på mer avancerade saker och förändrade rätter. Dessutom slutade jag köpa kött. Matlagning har blivit en hobby på ett helt annat sätt än tidigare. Därför förtjänar det en egen kategori.

Laga 25 nya vegetariska rätter jag inte testat tidigare. Minst 1 per kontinent

Det vore lögn om jag påstod att jag var nöjd med antalet olika vegetariska rätter jag testat. Jag vill vidga mina vyer och få till ett bra grundutbud av rätter. Ska jag laga vegetariskt resten av livet fungerar det inte att bara göra paj och vegetariska vårrullar. Den här punkten ska hjälpa mig att hitta fler goda rätter att laga.

Laga 5 vegetariska rätter och bjud icke-vegetarianer på

Och den här punkten ska bjuda in andra i ett alternativ till köttätande. Jag predikar inte på något sätt och det är upp till var och en att äta kött om de vill det. Min poäng är snarast att visa fler möjligheter.

Fasta en vecka

Att fasta en vecka är inget man gör på en vecka. Det kräver att jag faktiskt tar reda på hur jag ska göra för att inte må dåligare än jag behöver. Dock är det intressant att prova och något som förmodligen gör att man lär känna sig själv och sin kropp bättre.

Utveckla den ultimata vegetariska pizzan

Antalet vegetariska pizzor jag tyckt varit godare än motsvarande med kött är enkla att räkna: inga. Det är inte rimligt och därför ska jag experimentera tills jag hittar en god vegetarisk pizza så att jag inte ständigt är tvingad att äta falafel.

Hitta ett brödrecept som passar mig

Fakta: köpt bröd är dyrt. Fakta: hembakat bröd är inte särskilt dyrt. Fakta: det är inte så svårt att baka, trots allt. Slutsats: jag måste hitta ett bröd som är gott och enkelt att baka på egen hand.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!