Vad jag ska skriva

Nu har jag utarbetat vad jag ska skriva om och till och med börjat skriva i kursen Att skriva historiska romaner. Vad jag ville göra, bestämde jag, var en egen version av en historisk händelse, gärna med antydningar om att min version är sann och att allt annat är resultatet av en konspiration eller liknande. Leken mellan fiktion och verklighet är intressant och något jag vill ta vara på.

När jag väl kommit på det så var det inte så svårt att välja vilken historisk händelse jag skulle ta, det fanns egentligen bara ett alternativ för den här uppgiften: S.A. Andrées luftballongfärd till nordpolen. Min berättelse kommer kryddas av magisk realism, historieförfalskning, äventyr och mystik. De ska givetvis ta sig till nordpolen och trakterna därikring, de ska upptäcka de hemskheter som finns på nordpolen. Jag hoppas kunna komma rätt nära det Gabriel Garcia Marquez gör i Hundra år av ensamhet (nej, jag har bara små pretentioner) fast med en deltagande berättare. Går det vägen kan det bli riktigt bra, gör det det inte så har det i alla fall gjort mig mer sugen på att skriva igen och jag har drösvis med andra idéer som för tillfället får vänta.

I och med skrivarkursen startade jag ett skrivarforum främst för de som läser kursen, men det är fritt fram att delta om man känner sig manad. Ambitionen där är inte att bli ett stort forum utan att få kvalitativ diskussion och kritik på det man skriver. Man ska bli en bättre författare och producera bättre texter genom forumet.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!