Illusionisten

Originaltitel: The Illusionist
Regissör: Neil Burger
Manus: Neil Burger och Steven Millhouser
Språk: Engelska
Land: USA och Tjeckien
År: 2006
Längd: 110 minuter

Ett ungt kärlekspar tvingas isär från varandra eftersom pojken är så långt under flickans sociala status. Pojken, vid namn Eisenheim (Edward Norton), var redan innan de särades en duktig trollkonstnär och förfinar nu tekniken. När paret återigen möts är flickan (Jessica Biel) förlovad med kronprinsen (Rufus Sewell). Eisenheim gör då allt för att frigöra henne från sina bojor.

Illusionisten är bra mycket mer än en kärlekshistoria, det är en stilstudie i snygga effekter och en genomtänkt handling som bjuder på både konspirationer och tricks utan att bli Da Vinci-koden.

Skådespeleriet är riktigt bra, åtminstone från den manliga trion Edward Norton, Paul Giamatti och Rufus Sewell. De känns trovärdiga och säkra i sina roller, även om Paul Giamatti måste pimplat bra mycket whiskey för att få till sin röst i den här filmen.

Illusionisten är fräsch och medryckande och bjuder på en historia som visar att i krig och kärlek är allt tillåtet.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!