Rounders

Originaltitel: Rounders
Regissör: John Dahl
Manus: David Levien och Brian Koppelman
Språk: Engelska
Land: USA
År: 1998
Längd: 121 minuter

Rounders var före sin tid. Inte mycket, men ändå solklart före sin tid.
Det är en pokerfilm, träffsäker som om den vore gjord förra året då den stora pokertrenden drog igång.

Ett juridikstuderande pokerunderbarn, Mike McDermott (Matt Damon), spelar bort massa pengar och bestämmer sig för att lägga av med pokern, det som tidigare varit hans liv och satsa på hans framtida liv tillsammans med sin flickvän (Mol Gretchen).
När hans barndomskamrat Lester (Edward Norton) släpps ut ur fängelset väcks återigen spelsuget och när allting faller kring Mike tar han upp spelandet igen för att kunna betala skulder som Lester dragit på sig.

Handlingen är väl ungefär så bra en handling baserad på poker kan bli – på gott och ont. Det blir lite småfånigt när huvudpersonen beter sig som ett helgon samtidigt som han spelar poker för att rädda andras skinn. Speciellt med den rådande pokerfebern som svept in över landet.
Skådespelarna gör sitt jobb väl, det är trots allt en lång rad väldigt bra skådespelare med. Matt Damon och John Malkovic är bra, men bäst är Edward Norton och John Turturro.

Gillar man poker mer än vad som egentligen är nyttigt kan det här säkert vara en potentiell favoritfilm. Det är mycket poker och det görs en rad ”häftiga pokertricks”.
Är man däremot inte lika imponerad av andra som spelar poker får man nog nöja sig med att det är en genomsnittlig film.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!