The aMAZEing Labyrinth

Utgivare: Ravensburger
Speldesign: Max J. Kobbert
År: 1988
Antal spelare: 2-4
Tidsåtgång: 20 minuter
Ålder: 8 och äldre
Cirkapris: Inte tillgängligt

The aMAZEing labyrinth var ett av mina favoritspel när jag var liten, men det är först på senare tid (efter att jag börjat analysera spel på ett nytt sätt) som jag förstått hur fenomenalt spelet är.

Spelet är lika enkelt som genialt. Spelbrädet är en 7 gånger 7 brickor stort. 16 av brickorna sitter fast och resterande brickor går att skjuta i de ”spår” som blir mellan de fasta brickorna. Brickorna i sig är labyrintvägar som slumpas ut över brädet och när man skjuter en rad så förändras vägarna. På brädet finns det dessutom skatter som man ska ta sig till. Man skjuter först och går sen. Den som har tagit flest skatter när skatterna är slut vinner.

Två saker är extra bra med spelet. Det går snabbt att spela, både en omgång och varje spelares tur. Det är dessutom en indirekt interaktion mellan spelarna som gör att man aldrig behöver känna att man sitter och väntar. Sådant är väldigt värdefullt när det gäller brädspel.

The aMAZEing labyrinth är både klurigt och taktiskt, även om möjligheterna att tänka i förväg givetvis förändras i och med att labyrinten förändras.

Spelets nackdel är förmodligen att man inte kan vara fler än fyra som spelar. Det är lite lite och möjligheterna att spela i lag är inte särskilt tillfredsställande.

The aMAZEing labyrinth är ett bra familje- och sällskapsspel som håller för många spelomgångar. Det kräver både taktik och översikt och erbjuder många roliga timmar.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!