Storslam i Las Vegas

Originaltitel: Ocean’s Eleven
Regissör: Lewis Milestone
Manus: George Clayton Johnson, Jack Golden Russell, Harry Brown, Charles Lederer och Billy Wilder
Språk: Engelska
Land: USA
År: 1960
Längd: 127 minuter

Storslam i Las Vegas kom 2001 i en nyversion (med originaltiteln Ocean’s Eleven som titel) med flera stora skådespelare, men jag ville se den här innan jag såg den nya filmen.

Elva vänner från en andra världskriget-trupp bestämmer sig för att göra den största och bästa kuppen någonsin, att råna fem av Las Vegas största casinon. Med Danny Ocean (Frank Sinatra) i spetsen arbetar de fram en säker plan, men hur säker är den egentligen?

Jag tycker att historien har ett problem som gör att det blir en långdragen färd mot slutet. Det finns nämligen ingenting som gör filmen spännande och spänningsmomentet är inte ersatt med något annat. Allting bara rullar på utan komplikationer fram till slutet och jag kom på mig med att flera gånger tänka ”ska det inte hända något?”

Det är dock häftigt att se legender i arbete. Inte minst Frank Sinatra är riktigt bra, med Sammy Davis Jr. och Dean Martin i samma klass. De är bra och smälter väl in i filmen och rollerna.

Storslam i Las Vegas är inte dunderdålig, men det finns egentligen bara två anledningar att se den: historiskt värde och för att se Sinatra och gänget i en film. Är inte de anledningarna aktuella bör man nog lägga sin tid på någon annan film.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!