Subvision – So far so noir

Artist: Subvision
Titel: So far so noir
Label: Kooljunk Com
Bolag: CDA
Utgivningsår: 2006

Subvision är min brors band, vilket givetvis kan vara intressant att ta i beräkning när ni läser mitt omdöme om skivan.

Låtlista
01: Room 611
02: Killing Floor
03: Scenario
04: Cartwheeling the void
05: Lady Morgue
06: Fault
07: Beyond the moon
08: Psycamore
09: Son of May
10: Necropolis
11: Eraserhead
12: Until you’re mine

Subvision är ett spännande band från Linköping där sångaren Tobias Forge komponerat alla låtar. So far so noir är deras första fullängdsalbum och med den introducerar de en ganska klassisk indiepop som jag tycker låter mycket bättre än många andra liknande band.
De varvar snabba låtar som Cartwheeling the void med långsammare låtar som Lady Morgue och tillsammans utgör blandningen en bra grund för att albumet aldrig blir långtråkigt.

Det finns ett par riktigt starka låtar på skivan, bland andra tidigare nämnda Cartwheeling the void, men även låten som gav namn till deras EP, Killing Floor är riktigt bra. Dessutom tycker jag inte att det finns något svagt spår på skivan, vilket förstås är väldigt bra.

Jag rekommenderar So far so noir och Subvision varmt, och på deras Myspace-sida kan man höra smakprov på tre av deras låtar, Scenario, Room 611 och Killing Floor.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!