Statistik, april-maj 2007

Såhär sista maj är det dags för en ny statistikrapport över besöken på Yasylum. Den förra rapporten behandlade mars månad och den här behandlar två månader, så multiplicera den gamla statistiken med två så kanske det är en rimlig jämförelse.

Page loads: 4 870 (2 404 mars månad)
Unique visitors: 2 724 (1 262 mars månad)
Returning visitors: 942 (497 mars månad)

Med lite kreativ matematik kan man se att antalet besökar ökat något. Att det inte är jättemycket känner jag mig ändå rätt nöjd med eftersom Yasylum haft rätt mycket nertid de senaste månaderna.

Några roliga noteringar:

Några slutsatser jag dragit av de två månaderna som gått är att det är jättebra att skriva om melodifestivalen om man vill ha många besökar. En tredjedel av alla sökningar som lett till Yasylum har varit om melodifestivalen. Det är lite tråkigt, dels för att jag inte gärna vill förknippas så mycket med den där tvivelaktiga musiktävlingen och dels för att det vore roligt om de bättre sakerna jag gör uppmärksammades.

Det är jättebra att kommentera andras bloggar. Beroende på bloggens storlek så renderar en kommentar olika många inlägg, även från de minsta bloggarna får man ett halvdussin besökare.

Att blogga om nyheter och nya saker har visat sig vara framgångsrikt. Jag bloggar inte särskilt mycket om nyheter, men de gånger det har varit har det givit mig många träffar. Både Starcraft 2 och Pirates of the Caribbean har lett till många träffar via Google och andra sökmotorer.

Kan jag bara behålla min uppdateringstakt (nästan en artikel per dag) tror jag att jag kan fortsätta att öka antalet träffar. Jag tänker förstås uppmana alla som gillar det jag skriver att sprida vetskapen om att Yasylum finns. Jag blir glad att se att jag har läsare och ju fler de är desto mer sporrad blir jag att skriva längre och bättre och mer saker. Inte bara tråkig statistikrapportering.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

  1. Heh, då är vi två då. :) Nävars, det är rätt skojigt med statistik, både egen och andras. Det handlar ju till viss del om bloggteknik om man nu skulle vara intresserad av sådant.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!