Om bokrean

Ingen har väl undgått bokreans framfart de senaste dagarna. Tyvärr har mitt engagemang i den främst varit en stor axelryckning, och jag är ändå djupt bokintresserad. Varför är det då så? Det enkla svaret: Det är inte billigare och man finner ingenting av intresse. Det låter förstås fullkomligt bisarrt att jag inte skulle hitta något intressant alls, och jovisst, det är en liten överdrift, men känslan är sådan.

Jag kollade igenom säkert tvåhundra sidor med böcker på Adlibris. I runda slängar 4800 titlar. Av dessa fann jag sju böcker som var vagt intressanta. När jag kollade fyra dagar senare så var tre av dem borttagna från reautbudet. Problemet med bokrean, när man som jag främst är intresserad av skönlitteratur i pocket, är att det flockas av deckare. Mankell, Guillou och Marklund finns i mängder, men de böcker jag själv är intresserad av finns förstås inte. Samtidigt som de få böcker jag faktiskt är intresserad av kostar tjugo trettio spänn mer än pocketversionen. Vad är det för rea?

Det man kan fynda, om man har tålamod och pengar, är fackböcker. Jag har visserligen funnit en del intressant, men jag tycker nog fortfarande att de är för dyra. Jag kanske är snål?

I besvikelsen över bokreans tillkortakommanden lovade jag mig själv att inte handla något på bokrean, vilket jag hållit hittills. Istället köpte jag åtta billiga böcker, intressanta och utanför bokrean.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!